Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koti

Jugendlinnan asuntoja valmistumassa myyntiin Nastolassa

Aurinkolinnana tunnetun entisen tuberkuloosiparantolan saneeraus on edennyt hyvään vaiheeseen Nastolassa. 1920-luvulla rakennettuun jugendlinnaan on valmistumassa asuntoja, jotka tulevat myyntiin ensi vuonna.

- Tämän projektin piiriin kuuluvista asunnoista kolme neljästä valmiina. Hankkeeseen kuuluu 24 asuntoa. Ykköskerrokseen tehdään vielä viisi asuntoa. Lisäksi toimistohuoneistoja viisi kappaletta. Kuusi asuntoa on vuokrattuna, kertoo Aurinkolinnan rakennusaikainen isännöitsijä Matti Pietilä.

Pietilä on mukana orimattilalaisryhmässä, joka osti Aurinkolinnan kolme vuotta sitten. Edellinen kunnostushanke oli jäänyt kesken, ja rakennus myytiin pakkohuutokaupassa vain 40 000 eurolla.

Talon kunnostaminen on useiden miljoonien hanke, jossa rahoitus jakautuu kuudelle osakkaalle. Pietilän mukaan työt ovat edenneet suunnitelmien mukaan, joskin ajateltua verkkaisemmin.

- Toki vanhan rakennuksen saneeraus on aina siinä mielessä haastavaa, että kustannuksia on aika mahdotonta budjetoida tarkasti etukäteen. Rahallisesti ollaan aika hyvin pysytty budjetissa. Projekti saadaan valmiiksi.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi