Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koti

Kakalle pakastimeen, jäätynyt jätös ei haise

Pakastepöntössä on pakkasen kestävä ämpäri ja maatuva muovipussi. Kansi kiinni ja jätökset jäätyvät.

Pakastin on kätevä ratkaisu vähän kaikkeen. Ensin ostat raaka-aineet kaupan pakastealtaasta. Sitten valmistat ruoan tai kuumennat sen mikrossa. Syöt aterian, ja aikanaan menet vessaan, joka pakastaa jätöksesi. Totta, oikeasti.

Pakastevessaidean lienevät keksineet ruotsalaiset, mutta sitä on suunniteltu Suomessakin jo 1970-luvulla. Pakastekäymälöitä on valmistettu Forssassa vuodesta 2009.

- Pakastevessa ei haise. Se sopii kesämökille ja paikkoihin, joissa on sähkö, mutta ei viemäriä, kertoo tuotantojohtaja Sauli Hakala Coolcenter Oy:stä.

Mökkiläisten lisäksi pakastava pönttö on pikahelpotus esimerkiksi tornin nosturissa tai syvällä kaivoksessa työskentelevälle. Pakastevessa soveltuu myös vanhuksille ja liikuntarajoitteisille.

- Vessanpönttö on sähköllä toimiva pakastin, jonne tavara jäätyy. Laite koostuu vessanpöntöstä, jossa on pakkasen kestävä ämpäri ja sen sisällä maatuva muovipussi, Hakala selvittää.

Sähköä pakastekäymälä kuluttaa 40 watin sähkölampun verran. Pönttöön mahtuu pienen perheen vajaan viikon jätökset. Sen jälkeen laite tyhjennetään kompostoriin.

Satu Vikström
satu.vikstrom@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi