Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koti

Vuokraturva: Muuta nyt, vältä kesämuuton ruuhkat ja sesonkivuokrat

Kuvituskuvaa. Kuva: Janne Laakkonen

Aikainen kevät on näkynyt varhaisena piristymisenä myös vuokra-asuntomarkkinoilla. Jos haluaa ehtiä vaihtaa asunnon ennen kesäsesonkia, kannattaa toimia nopeasti, kehottaa toimitusjohtaja Timo Metsola Vuokraturva oy:stä.

- Käytännössä kesäsesonki käynnistyy jo toukokuussa.

- Talvella on rauhallisempaa, ja kesällä taas vuokramarkkinat käyvät todella kuumina. Jos vuokralainen miettii omaa etuaan, asunto kannattaisi pyrkiä vaihtamaan talvikuukausina. Silloin kilpailevia hakijoita on vähemmän, vuokrapyynnöt ovat matalampia ja vapautuvista asunnoista on jopa valinnanvaraa.

Kesällä syntyy ruuhka, kun valtava joukko ihmisiä etsii vuokra-asuntoa yhtä aikaa. Uudet opiskelijat muuttavat ja lapsiperheet koittavat ajoittaa muuttonsa kouluvuoden ulkopuolelle.

- Kysyntä on niin suurta, ettei tarjonta pysty siihen vastaamaan. Siksi kesällä voidaan pyytää asunnoista sesonkivuokria, eli tavallista korkeampaa vuokraa. Ihan vastaavasti kuin hotellit hinnoittelevat huoneensa korkeammalle vilkkaimman kysynnän aikaan.

Metsola vakuuttaa, että talvikuukausina on todennäköistä, että vuokralainen saa sopivamman asunnon ja vieläpä edullisemmin.

- Mikäli vuokralainen haluaa päästä muuttamaan vappuna, nykyinen vuokra-asunto on irtisanottava maaliskuun loppuun mennessä. Siksi asian kanssa kannattaa olla hereillä.

Pirjo Kamppila
pirjo.kamppila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi