Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koti

Pelicans-vahti Jere Myllyniemi: Lahdella yksi ominaisuus ylitse kaikkien muiden

Pelicans-maalivahti Jere Myllyniemi tietää, mitä on muuttaminen.

– Laskin tuossa tätä juttua varten, että sen jälkeen kun 12 vuotta sitten läksin kotoa, muuttoja on tähän päivään mennessä ollut niin ikään 12.

Viimeiset neljä vuotta Myllyniemi on asunut vain kahdessa kodissa, joten edeltäneet kahdeksan vuotta olivat melkoista muuttorumbaa paikkakunnalta ja maasta toiseen.

Ennen Pelicans-pestiään Myllyniemi on vartioinut maalia liigatasolla Espoon Bluesissa, Rauman Lukossa ja Lappeenrannan Saipassa. Ruotsissa kotijoukkueita ovat olleet Rögle, Leksand ja Frölunda.

Yksi reissu tuli tehtyä myös Pohjois-Amerikan jäille, mutta se ei johtanut sopimukseen.

Muuttaminen on Jere Myllyniemelle tuttua jo lapsuudesta. Ensimmäinen muutto äidin kanssa tapahtui, kun poika oli kaksivuotias.

– Ehkä siksi aikuisena muuttaminen ei tunnu niin kauhealta. Oikeastaan en osaa edes kuvitella kotia, josta en ikinä muuttaisi pois.

Poikamiesvuosina muuttaminen työn perässä oli helppoa.

– Keikkamies tarvitsi pelikassin, mailat ja yhden matkalaukun vaatteita varten. Kaiken piti mahtua henkilöautoon, joten turhan oppi nopeasti jättämään pois.

Tänä päivänä henkilöauton tavaratila ei tahdo riittää edes viikonloppumatkalle. Syynä on pian puolitoistavuotias Ella-tytär, jonka tarvitsemien tavaroiden määrän tietävät kaikki pikkulasten vanhemmat.

Yhdeksän vuotta yhdessä olleet Jere ja Tytti Myllyniemi ovat asuneet välillä eri paikkakunnilla, välillä yhdessä.

– Ruotsissa yhteinen koti oli pariinkin otteeseen. Täällä Suomessa ollaan asuttu myös eri paikkakunnilla, kuten silloin kun Tytti opiskeli Tampereella ja itse pelasin muualla. Viikonloppuisin tultiin yhteen, Jere Myllyniemi kertaa.

Liigatasolla sekä Suomessa että Ruotsissa seurat yleensä järjestävät tarvittaessa pelaajilleen asunnot.

– Seurojen järjestämät asunnot ovat kuitenkin aika usein sopivia yksin asuville miehille. Perheasuntokin voi olla mahdollinen.

Myllyniemet ovat järjestäneet itse nykyisen asuntonsa. Koti on ollut puolitoista vuotta Lahdessa, kerrostalossa sataman ja Sibeliustalon lähellä.

– Tämä on ensimmäinen koti, johon olemme tuoneet lähes kaikki omat kalusteemme. Sitä ennen iso osa tavaroista oli varastossa. Joka paikkakunnalta tuli kyllä ostettua jotain uutta.

Jere Myllyniemellä on kuluvan kaudenkin jälkeen jatkosopimus Pelicansissa, joten näyttää siltä, että perhe saa nauttia Lahden kodistaan ainakin vielä toiset puolitoista vuotta.

– Tässä työssä on kuitenkin oppinut, että eletään päivä kerrallaan eikä murehdita pidemmälle, Jere Myllyniemi muistuttaa.

Vesijärvenkadun kerrostalokoti on valoisa ja kaunis.

– Hieno löytö kodiksi. Ihastuimme avaraan asuntoon, jossa on paljon ikkunoita. Talo on hiljainen ja rauhallinen, mukavia naapureita, Tytti Myllyniemi sanoo.

– Olen oppinut arvostamaan kodin rauhaa, ja onhan Lahdella asuinpaikkana yksi ominaisuus ylitse kaikkien muiden. Lahti on Ellan synnyinkaupunki, Jere Myllyniemi jatkaa.

Jääkiekkoilijan kodissa ei näy jääkiekko. Entisten seurojen pelipaitoja tai mitalikokoelmia ei ole esillä. Etsimällä löytyy muutama kiekko vaatekomeron lattialta – tyttären leluina.

– Kun pelin jälkeen tulee kotiin, haluaa ajatukset pois kiekosta. Eikä voittoja tai tappioita enää tahdo ajatuksissakaan kotiin tuoda. Pieni ihminen täällä ei ymmärrä niistä vielä mitään, joten isänkin on hyvä rauhoittua, Jere Myllyniemi virnistää.

Kun perheen isän ammattina on jääkiekkoilija, vuosi kerrallaan eläminen jatkuu kaikesta huolimatta. Koti voi siis taas löytyä jonain päivänä ihan muualta.

– Jatkossa Ella tarvitsee oman huoneen, mutta nyt eletään näin kaksiossa. Unelma voisi olla omakotitalo, jossa olisi tilaa kaikille ja jossa voisi touhuta ja puuhastella.

Tulevaisuuden koti saattaa vielä löytyä myös ulkomailta, sillä kokenut maalivahti on vasta 30-vuotias.

– Nuorempana oli halu päästä ulkomaille pelaamaan hinnalla millä hyvänsä. Nyt ei enää voi miettiä vain itseään, vaan perheelle pitää pystyä järjestämään hyvät olosuhteet, Jere Myllyniemi pohtii.

<p> </p>
Leena Johansson
leena.johansson@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi