Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koti

Saneeraus ja miniasunnot ovat uudisrakentamisen kuumimmat trendit

Omaan Kotiin -sivujen Lahden seudun asuntomarkkinakatsauksessa esitämme kolme kertaa vuodessa ajankohtaisia kysymyksiä asuntokaupan ammattilaisille.

Tässä ovat alkuvuoden kysymykset ja vastaukset rakennuttajan edustajalle:

1. Minkälaiset ovat uudisrakentamisen kesänäkymät?

2. Millaisia ovat uudisrakentamisen trendit?

3. Minne nyt rakennetaan? Millaisille alueille on kysyntää?

Myyntipäällikkö Leena Tontti, YIT Asuntomyynti

1. Varovaisen toiveikkaat. Paljon on hankkeita käynnissä ja myös toiveita uusien aloittamisesta, joskaan kaikki ei varmaan tule toteutumaan. Kevät on uudisasuntokysynnän suhteen ollut liiankin hiljaista, verrattuna aiempaan. Päätökset ovat kiinni käytettyjen asuntojen kysynnästä, ja varsinkin omakotitalojen hiljaisen kysynnän takia heijasteet tulevat myös meille, onhan niin monella uudiskerros- tai rivitalohuoneiston ostajalla lähes aina ensin realisoitavana vanha asunto.

2. Uudisrakentamisen uusina trendeinä, ainakin YIT:n osalta, täytyy mainita saneerausrakentaminen. Kunnioitetaan vanhoja julkisivuja ja tehdään sisältä uusiksi ja uudella tekniikalla. Uusin saneerauskohteemme onkin aivan paalupaikalla torin varrella, huoneistoja päästään markkinoimaan lähiaikoina.

Toinen merkittävä uusi trendi on aivan uusi, juuri lanseerattu Mini-asuntokonsepti, joka tuottaa pieniä ja tehokkaita asuntoja keskeisille paikoille vaikka periaatteella avaimet käteen valmiiksi kalustettuun ja sisustettuun kotiin. Mini sopii mainiosti sijoittajille, opiskelijoille ja city-sinkuille.

3. Lahdessa tuntuu olevan ydinkeskustaan nyt jopa tungosta. Useilla rakennusliikkeillä näyttää olevan joko rakenteilla tai ennakkomarkkinoinnissa kohteita aivan keskustan ns. ytimessä muutaman sadan metrin päässä torilta, ja kysyntääkin tuntuu olevan.

Samoin alueet, joissa päivittäiset palvelut ovat lähellä, ovat kysyttyjä, johtuen väestön ikääntymisestä. YIT:n tuorein hanke Hollolaan on juuri aloitettu perustustöillä ja talosta on jo reippaasti yli kolmannes myyty. Samoin Nastolan liikekeskuksen alue on positiivisesti ilahduttanut kysynnällään. Heinolan keskustakohteemme kysyntä on myös ollut hyvä.

Leena Johansson
leena.johansson@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi