Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Joulu

Pue ruokapöytäkin juhlaan – vinkkejä joulun kauniisiin kattauksiin

Vuoden paras ruokajuhla vaatii arvoisensa puitteet.

Maria Korhonen (oik.) ja Maiju Kainulainen ovat tunteneet toisensa pikkutytöstä saakka. Luovuus yhdistää, ja kivoja projekteja on mukava puuhata yhdessä. Kuva: Pekka Seppänen

Arjen pyörityksessä ruokapöydän kattaus jää helposti puolitiehen, mutta vuoden parhaimpaan ruokajuhlaan kannattaa laittaa kaikki peliin. Kauniisti katettu joulupöytä on ilo silmälle, ja sen äärellä viihtyy pidempäänkin.

Kaksi sisustusta harrastavaa ystävystä suunnitteli lukijoiden iloksi kaksi näyttävää, mutta keskenään täysin erilaista joulupöydän kattausta.

Niistä ensimmäinen on laukaalaisen Maria Korhosen valinta: tumma, skandinaavinen ja rento kattaus. Harmaanvalkeaan pöytään on puolestaan koottu jyväskyläläisen Maiju Kainulaisen suosikit: lasit, kynttilät ja erilaiset vihreät.

Muista luovuus ja rentous

Kattauksen suunnittelussa naiset painottavat luovuutta ja rentoutta. Paineita ei kannatta ottaa.

– Kattauksesta kannattaa tehdä sellainen, mistä itse tykkää. Pöytään voi laittaa monia juttuja, jotka eivät ensimmäisenä tulisi mieleen, Korhonen sanoo.

– Eikä kaiken tarvitse olla niin justiinsa.

Nahkaiset serviettirenkaat on tehty vanhasta vyöstä. Kivi-sarjan lautaset, Valo-lasit ja pellavaservietit Pentikistä. Kuva: Pekka Seppänen

Esimerkiksi kangasservietit voi tehdä vaikka vanhasta huivista tai lakanasta, ja pellavalakana sopii mainiosti pöytäliinaksi. Nahkavyöstä voi pätkiä serviettirenkaita.

– Luonnosta saa kerättyä vaikka mitä: koiranputkia, heiniä, oksia kiviä ja käpyjä. Silmät kannattaa pitää auki myös kaupan hedelmäosastolla, Korhonen vinkkaa. Sieltä saatiin tumman kattauksen klementiinit, joissa on mukana lehtiä.

Älä peitä näkyvyyttä

Uuden ja vanhan yhdisteleminen sekä kierrättäminen kannattaa aina.

Lopuksi Korhosen vinkki: Huolehdi, että koristeet ja kukat on sijoiteltu niin, että näköyhteys vastapäiseen ruokailijaan säilyy. Tämä on tärkeää kattauksessa, jossa on paljon korkeita elementtejä.

Pöydän keskellä on koristeena mm. nobilis-havua, klementiinejä, kanelitankoja, tähtianiksia ja käpyjä. Kuva: Pekka Seppänen
Tämä kattaus sopii hyvin myös uudenvuoden juhlintaan. Lautaset ovat Pentikin Kallio-sarjaa. Kristallilasit ovat Maiju Kainulaisen omat. Kuva: Pekka Seppänen
Kuva: Pekka Seppänen
Lasipullojen sisällä on vettä ja katajaa, eukalyptysta tai heinää. Tulppaanit on leikattu superlyhyiksi. Kuva: Pekka Seppänen

Yhteistyössä Pentik sekä Muuramen Kukka- ja hautaustoimisto Kannel. Lisää kattauskuvia Maria Korhosen Kotitalosta-blogissa.

Eija Marja-aho
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi