Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ihmiset ja ilmiöt

Iloa ja onnistumisen tunteita auttajille – Lahden Dilalla on noin 50 tuettua vapaaehtoista

Viikoittain Dilan kaikkien ihmisten kokoontumispaikkaan osallistuva Jani Kosonen saa kiitosta muun muassa kohteliaisuudestaan ja sosiaalisista taidoistaan. Kuva: Katja Luoma

Lahden Diakonialaitoksella on ollut erilaisten hankkeiden kautta erityistä tukea tarvitsevia vapaaehtoisia keväästä 2018 lähtien. Nyt tuettuja vapaaehtoisia on noin 50 hengen porukka, joka koostuu hyvin erilaisista ihmisistä.

– Ehkä hieman yllättäen meillä on tässä ryhmässä suhteellisen paljon nuoria ja varhaiskeski-ikäisiä miehiä. Lisäksi mukana on paljon mielenterveyskuntoutujia ja maahanmuuttajanaisia. Ryhmä on erittäin heterogeeninen, projektipäällikkö Marjo Karinkanta Lahden Dilasta kertoo.

Tuetun vapaaehtoistoiminnan tavoitteena on mahdollistaa vapaaehtoistyö sellaisille ihmisille, jotka eivät pysty siihen ilman tukea. Toiminnan on huomattu vahvistavan vapaaehtoisten osallistumismahdollisuuksia ja lisäävän heidän ilon ja onnistumisen tunteita.

– Tuetut vapaaehtoiset tekevät hyvin erilaisia tehtäviä ryhmätoiminnoista pyhäkouluihin ja yksinäisten tapaamisiin. Jokainen saa yksilöllisesti valita mitä haluaa tehdä, Karinkanta sanoo.

Myös Karinkanta on kuullut paljon positiivista palautetta Jani Kososesta, jota päätettiin ehdottaa vuoden vapaaehtoiseksi. Viikoittain Dilan kaikkien ihmisten kokoontumispaikkaan osallistuva Kosonen saa kiitosta muun muassa kohteliaisuudestaan ja sosiaalisista taidoistaan.

– Jani opettelee aina tapaamiensa ihmisten nimet, mikä on iso juttu. Jani tekee paljon vapaaehtoistehtäviä kotonaan, kun hän suunnittelee tapahtumia ja varaa esiintyjiä. Ikäihmisille suunnatut lauluhetket ovat olleet pakahduttavan hienoja hetkiä, Karinkanta kiittelee.

Chiméne Bavard
chimene.bavard@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi