Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ihmiset ja ilmiöt

Ystävinä eronneet lahtelaiset Katja ja Olli eivät kadu kameroiden edessä avioitumista: "Saimme toiseksi parhaan tuloksen"

Lahtelaiskaksikko sai Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta paljon positiivista palautetta, vaikka nettipalstoilla molemmista tehtiin karkeita luonneanalyysejä.

– Hääpäivästä Suomenlinnassa jäi paljon hyviä muistoja, Katja ja Olli sanovat. Kuva: Juha Peurala

Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta tutuiksi tulleet Katja ja Olli istahtavat kuvaa varten olohuoneen sohvalle Ollin asunnolla Lahden keskustassa.

– Sulla on uusi sohvapöytä. Millainen se vanha olikaan, Katja pohtii ja ihailee samalla kesällä yhdessä ostettuja viherkasveja.

– Se oli se mukava Plantagen-reissu, joka kuvattiin, mutta joka ei päätynyt ohjelmaan asti, Olli muistelee.

33-vuotias englanninopettaja Olli ja 28-vuotias insinööri Katja menivät suurin odotuksin naimisiin alkukesästä, tuntematta toisiaan. Molempia arvelutti ennakkoon ohjelmasta seuraava julkisuus, mutta halu löytää loppuelämän kumppani ja luottamus ohjelman asiantuntijoihin painoivat vaakakupissa enemmän.

– Ajattelin, että minulle sopisi hyvin järjellä perusteltu kumppanin valinta. Odotin myös sitä, että olisi aikaa tutustua toiseen kunnolla. Deittailu on nykyään niin hektistä. Opettajuuden takia harkitsin ohjelmaa, mutta mietin, että nyt eletään jo vuotta 2019. Koulun oppilaat ja opettajat ovat olleet tahdikkaita ja antaneet minulle rauhan, Olli kiittelee.

Alkukesästä avioituneilla Ollilla ja Katjalla on nykyään hyvät ja mutkattomat välit. Kuva: Juha Peurala

Absurdia omien häiden odottelua

Katjan kaverit patistivat häntä ohjelmaan jo useamman vuoden ajan. Häntä kiehtoi ohjelman konsepti, ja se millaisen puolison asiantuntijat hänelle löytäisivät. Molemmat kertoivat haluavansa kumppanin, jonka kanssa voi keskustella mistä tahansa ja pitää hauskaa.

– Päätös hakea ohjelmaan ei ollut lopulta vaikea. Absurdiksi se muuttui, kun kuulin, että olen menossa kuukauden päästä naimisiin tuntemattoman kanssa. Aika ennen häitä meni nopeasti hääjärjestelyjen ja mekkovalinnan takia. Omat vanhemmat olivat aluksi vähän kauhuissaan, mutta nopeasti kaikkien asenne muuttui positiiviseksi, Katja kertoo.

– Minä kerroin äidilleni asiasta vasta, kun minut oli valittu sulhaseksi. Sisko oli jotain arvannutkin, sillä hän yritti parittaa minua jonkun kanssa ja käskin odottelemaan pari kuukautta, Olli naurahtaa.

Ihania muistoja alttarilta

Ohjelman formaatin mukaisesti Olli ja Katja kohtasivat ensimmäisen kerran alttarilla Suomenlinnassa. Häissä oli paikalla molempien sukua ja ystäviä. Ennen ensitapaamista pariskunta oli saanut toisiltaan kirjeet hääpäivän aamuna.

– Kirje oli ensimmäinen kosketus sulhasen persoonaan. Siitä jäi tosi hyvä fiilis, olo oli helpottunut, Katja kuvailee.

– Olimme kirjoittaneet aika samanlaisia asioita. Molemmilla oli sellainen lämmin ja vastaanottavainen tunnelma, Olli jatkaa.

Hääpäivästä jäi pariskunnalle paljon hyviä muistoja. Ollin mielestä alttarilla oleminen oli parasta, jännityskupla oli ohi. Tuoreelle avioparille tuli yllätyksenä, että he asuvat samassa kaupungissa. Heillä ei ollut entuudestaan yhteisiä kavereita.

Katjaa mietitytti ohjelmasta seuraava julkisuus. Hän on vältellyt nettipalstojen kommenttien lukemista. Kuva: Juha Peurala

Ahdistusta ja pettymystä kameroiden edessä

Häähumun jälkeen tv:n katsojat seurasivat häämatkaa Prahaan, joka ei sujunut pelkästään leppoisissa tunnelmissa. Katjaa alkoi ahdistaa heti häiden jälkeen. Olli aisti puolison ahdistuksen ja oli selvästi pettynyt.

– En voinut teeskennellä tunteitani. Ohjelma oikein kutsuu purkamaan ahdistusta ja pohtimaan sen syitä. Harmittaa, että huonotuulisena tiuskin toiselle. Omaa pahaa oloa ei pitäisi purkaa muihin, Katja sanoo.

En luovuttanut heti, vaikka jotkut katsojat olivat sitä mieltä. Ensitreffit alttarilla -ohjelmaan osallistunut Katja

Ollin mielestä matkalla oli paljon hyvääkin, mikä ei mahtunut ohjelmaan asti. He keskustelivat syvällisiä ja nauttivat kaupungista.

– Häämatkan jälkeen kipuilin paljon, koska avioliitto ei mennyt niin kuin halusin. Minulle tuli ikäviä fiiliksiä Katjaa kohtaan, koska olin hyvin pettynyt. Oloani helpotti parisuhdekouluttaja Marianna Stolbowin vinkit. Hän neuvoi puhumaan Katjalle omista fiiliksistäni, ja jos se ei riitä, sille ei voi mitään, Olli kertoo.

Olli ja Katja tapaavat toisiaan ystävinä viikoittain pubivisassa. Myös heidän äideistään tuli keskenään ystävät. Kuva: Juha Peurala

Katjaa lohdutti pastori Kari Kanalan kommentti, ettei mikään ole pakollista. Paine putosi molemmilta, kun he päättivät jatkaa ystävinä.

– En luovuttanut heti, vaikka jotkut katsojat olivat sitä mieltä. Olli oli meistä heti alussa varmempi. Minä ajattelin, että tätä rakennetaan hiljalleen. Nyt meillä on erittäin hyvät ja mutkattomat välit, Katja toteaa.

Kuraa nettipalstoilla

Avioliiton kariutumisesta huolimatta Katja ja Olli eivät kadu ohjelmaan lähtemistä. Olli toivoo, että ihmiset ymmärtäisivät suurten odotusten jälkeen pettymykseen päättyneen liiton vaikuttaneen heidän käytökseensä. Vaikka ex-pari pyrki välttelemään heistä kirjoitettujen kommenttien lukemista, muutama negatiivinen jäi ikävästi mieleen.

– Ihmiset tekevät aika nopeasti luonneanalyysejä muutaman minuutin pätkän perusteella. Minä en joidenkin mielestä ansainnut parisuhdetta. Pahimpien some-myrskyjen aikana mietin, miksi altistin itseni tällaiselle, Katja myöntää.

Kaksikko toisaalta myös ymmärtää, miksi tosi-tv-ohjelma osuu ihmisten tunteisiin.

– Katsojat toivovat hirveästi, että parit rakastuvat. Kun niin ei käy, etsitään syyllisiä. Ohjelman asiantuntijatkin saivat kuraa, vaikka he tekivät hyvää työtä. Heillä on kova ammattiylpeys löytää onnellisia pareja, Olli sanoo

Olli on deittaillut jo jonkin aikaa. Kuva: Juha Peurala

Deittailua avioliiton jälkeen

Tärkeimpinä asioina ohjelmasta jäivät käteen uusien asioiden oppiminen itsestä ja parisuhteessa kommunikoimisesta. Olli sanoo huomanneensa, että hänelle sopii paremmin nainen, joka ei ole yhtä itsenäinen ja vahva kuin Katja.

– Minulla on enemmän annettavaa herkemmälle kumppanille, jota voin myös suojella, Olli sanoo ja mainitsee deittailleensa jo vähän aikaa.

– Minusta saimme tässä toiseksi parhaan mahdollisen tuloksen, kun meistä tuli kavereita. Ennen ohjelmaa en ollut tehnyt mitään seurustelukumppanin etsimiseksi. Nyt voisin aktivoitua sillä rintamalla, Katja suunnittelee.

Kenen henkilöhaastattelun sinä haluaisit lukea? Ehdota meille haastateltavaa osoitteeseen teema@ess.fi.

Ketkä?

Katja ja Olli

Katja on 28-vuotias insinööri, joka työskentelee asiantuntijatehtävissä kunnallisella puolella.

Katja harrastaa matkustelua, lukemista ja kavereiden kanssa olemista.

33-vuotias Olli työskentelee englanninopettaja.

Olli harrastaa lukemista, erilaisia pelejä, käy pubivisassa ja viettää aikaa Nuunuu-kissan kanssa.

Katja ja Olli avioituivat Ensitreffit alttarilla -ohjelman kuudennella tuotantokaudella.

Tiistaina tulleessa viimeisessä jaksossa he kertoivat jatkavansa elämää ystävinä.

Chiméne Bavard
chimene.bavard@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi