Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ihmiset ja ilmiöt

After work -aika on Lahden ravintoloissa kiireisempi kuin kello 18–20 – "kun on hyvä työyhteisö, on kiva lähteä töiden jälkeen yhdessä"

Lahden Bar & Bistro Seurahuoneella on viiden aikoihin perjantaina täyttä. Ulkona kyltti mainostaa after workin juomatarjousta, sisällä tarjolla on viikoittainen alkuillan seisova pöytä. Yhteen pöytään on kerääntynyt viisihenkinen työporukka: Katja Ravi, Päivi Sillanpää, Ville Larinto, Mia Vihtalahti ja Tuija Koskimies. Koolla ei ole nyt tyypillisin porukka

Mia Vihtalahti ja Tuija Koskimies olivat työkavereiden kanssa viettämässä aikaa perjantaina töiden jälkeen. Kuva: Mirja Hussain

Lahden Bar & Bistro Seurahuoneella on viiden aikoihin perjantaina täyttä. Ulkona kyltti mainostaa after workin juomatarjousta, sisällä tarjolla on viikoittainen alkuillan seisova pöytä.

Yhteen pöytään on kerääntynyt viisihenkinen työporukka: Katja Ravi, Päivi Sillanpää, Ville Larinto, Mia Vihtalahti ja Tuija Koskimies. Koskimies kertoo, että koolla ei ole nyt tyypillisin porukka, sillä osa työkavereista on tiimipäivillä Tallinnassa.

He miettivät, milloin koko toimiston väki on viimeksi tehnyt jotakin yhdessä. Kesällä oli juhlat, ja syksyllä tulossa ovat pikkujoulut.

Pienemmät porukat saattavat tehdä jotain muulloinkin, he kertovat. Työporukan yhteinen tekeminen voi olla joko ravintolassa käymistä tai jotain muuta yhteistä tekemistä.

After workeille lähdetään usein enemmän loppuviikosta. Yhdessä voidaan mennä pubiin tai syömään. Kuva: Mirja Hussain

After work -aika korostuu loppuviikolla

After work tarkoittaa varsinkin työkavereiden yhteistä tekemistä heti töiden jälkeen – usein ravintolassa tai kuppilassa käymistä. Soittokierros muutamaan Lahden ravintolaan paljastaa, että after work näkyy myös mastokaupungissa.

Ravintola Viraston ravintoloitsija Markku Kivimäki ei puhuisi varsinaisesta piikistä, mutta after work -väkeä näkyy ravintolassa hänen mukaansa erityisesti loppuviikolla. Ravintolassa on myös after work -juomatarjouksia arkisin.

Viinikahvila Olavissa ei ole erillisiä after work -tarjouksia, mutta ravintolapäällikkö Jutta Laaksosen mukaan ilmiö näkyy, vaikka piikki ei hirveän suuri olekaan.

– Se painottuu pääasiassa loppuviikolle, sanotaan että kolmesta viiteen, Laaksonen kertoo.

"Yhteinen tekeminen lisää yhteisöllisyyttä"

Olavissa ruokailemassa ovat myös ystävykset ja kanta-asiakkaat Tarja Jernvall ja Anne Timonen. Timonen kertoo, että hänen työpaikallaan on porukoita, jotka voivat käydä yhdessä vaikka syömässä.

– Kun on hyvä työyhteisö, on kiva lähteä töiden jälkeen yhdessä, hän miettii.

Jernvall ja Timonen pohtivat yhteisen tekemisen lisäävän yhteisöllisyyttä. Työpaikan ulkopuolella oppii tuntemaan työkaverit paremmin, ja ehkä eroon pääsee myös turhantärkeästä työkulttuurista.

Ystävykset Tarja Jernvall ja Anne Timonen pohtivat, että yhteinen tekeminen lisää työpaikoilla yhteisöllisyyttä. Kuva: Mirja Hussain

Ravintola Teerenpelissä on työkavereidensa kanssa Mikko Kähkönen. Ulos on lähdetty syysloman kunniaksi – after workit liittyvätkin heillä lomien alkamiseen.

Kähkönen pohtii, että after workien ehdottaminen ylipäänsä vaatii aktiivisen porukan.

– Jos on hyvä porukka, on ihan mukava lähteä. Yleensä olen itse mieluummin kotisohvalla, hän kertoo.

After work -aika kiireisempi kuin kello 18–20

Ravintola Teerenpelin ravintolapäällikkö Kaapo Miettinen kertoo myös, että after work -väki alkaa saapua kolmen–neljän aikaan. Teerenpelissä ei ole erityisiä after work -tarjouksia.

– After work -aika on usein kiireisempi kuin kello 18–20. Se on sauna-illallisaika, jolloin ihmiset lähtevät käymään kotona.

Miettisen mukaan after work -aika näkyy jo aiemminkin viikolla, mutta perjantai ja lauantai ovat kiireisimpiä.

Bar & Bistro Seurahuone puolestaan panostaa after workiin perjantain alkuillan buffetilla, joka tuokin sinne väkeä.

– Se näkyy meillä todella kivasti, kertoo ravintola- ja keittiöpäällikkö Ville Penttilä.

Marjaana Lahola
marjaana.lahola@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi