Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ihmiset ja ilmiöt

Lahtelaisvanhemmat kertoivat vauva-arjen ihanuudesta ja valvotuista öistä

Samassa kuussa syntyneiden vauvojen äidit pitävät tiiviisti yhteyttä WhatsAppin kautta.

Herman Malkki avasi isälleen reipaasti suunsa, kun tarjolla oli banaani-puolukkasosetta. Katri Malkki tyytyväinen Lahden palveluihin. Kuva: Sami Kuusivirta

Iloisesti jokeltelevat ja lattialla ryömivät vauvat valtasivat perjantaina seurakuntatalon, kun siellä vietettiin ensimmäistä kertaa valtakunnallista vauvan päivää. Vauvat pääsivät vanhempiensa kanssa kokeilemaan muun muassa värikylpyjä ja vauvamuskaria.

3,5 kuukautta vanhan Peetu-vauvan kanssa paikalle tullut Miina Nieminen kertoi vauva-ajan olevan ihanaa ja ihmeellistä, vaikka välillä yövalvomiset väsyttävätkin.

– Peetu on ensimmäinen lapseni ja opin hänen kanssaan koko ajan uusia juttuja. Päivät menevät todella nopeasti, koska vauvan kanssa touhuaminen on niin kokonaisvaltaista puuhaa. Peetu on hiljattain oppinut nukkumaan viisi tuntia putkeen, mikä on helpottanut paljon omaa jaksamista. Yövalvomiset ja sitä seurannut valtava väsymys on ollut kovin yllätys, Miina Nieminen kuvailee.

Pari kuukautta vanhemman Herman Malkin vanhemmat ovat samoilla linjoilla. Isä Tomi Hakala sanoo vauva-ajan olleen välillä melko haastavaa, vaikka poika on iloinen ja hymyilevä.

"Peetu on ihana hymypoika", kuvaili Miina Nieminen 3,5 kuukauden ikäistä poikaansa. Kuva: Sami Kuusivirta

– Minut on yllättänyt se, miten paljon vauva vaatii huomiota ja viihdyttämistä. Ihan koko ajan pitäisi keksiä virikkeitä ja tekemistä. Herman olisi kovasti jo menossa itse joka paikkaan, äiti Katri Malkki kertoo.

– Parasta on se, kun poika herää aamulla hymyilemään. Hermanin kanssa on ihanaa myös leikkiä pitkän työpäivän jälkeen. Hän jaksaa aina nauraa isän naamalle, Tomi Hakala sanoo.

Vertaistukea ja puistokavereita

Vauvan päivän tapahtuma oli vanhempien mielestä tervetullut ja monipuolinen.

– Olen iloinen, että tällaisia järjestetään. On tosi kivaa päästä tapaamaan muita vauvoja ja vanhempia. Samalla täältä saa hyvän käsityksen Lahden palveluista vauvaperheille, Miina Nieminen kehuu.

Nieminen kertoo käyvänsä Peetun kanssa säännöllisesti Perhetuvalla. Yhteyttä on pidetty myös monien samoihin aikoihin vauvan saaneiden äitien kanssa.

– Meillä on sellainen WhatsApp-ryhmä kesäkuussa syntyneiden vauvojen äideille. Siihen tulee viestejä usein. Sen kautta saan vertaistukea, koska monilla on samat kehitysvaiheet menossa, Nieminen kertoo.

Nieminen ei keksi kaipaavansa Lahteen mitään puuttuvia vauvapalveluita. Hän iloitsee, että bussissa voi matkustaa vaunujen kanssa ilmaiseksi.

Vauvat pääsivät testaamaan muskaria seurakuntalon tapahtumassa. Kuva: Sami Kuusivirta

Myös Katri Malkki on löytänyt Lahdessa kaiken tarvitsemansa avun vauva-arkeensa. Keskustassa asuvalla perheellä on lyhyt matka puistoihin ja monilla ystävilläkin on vauvoja.

– Neuvolasta kyllä saa apua, jos tarvitsee tukea, hän lisää.

Chimene Bavard
chimene.bavard@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi