Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ihmiset ja ilmiöt

Onko juhliin vaikea löytää vaatetta? Kokeile vintagea

Vintagetyyliä tavoittelevan ei ole pakko suunnata ensimmäisenä erikoisliikkeisiin.

Pin-up-harrastajat Liisa Koffert (vas.), Jenni Karppanen ja Marika Venäläinen omistavat kukin vaatekaapin täydeltä erilaisia vintagetyylisiä mekkoja ja kenkiä. Yhdestäkin mekosta saa erilaisilla asusteilla ja hiustyyleillä muokattua useita juhlavia kokonaisuuksia. Kuva: Kimmo Kirves

Opiskeluaikoina Liisa Koffert,32, oli etsimässä naamiaisasua bileisiin, kun hän törmäsi kuviin runsasmuotoisista pin-up-tytöistä armeijahenkisissä kotelomekoissa.

– Ajattelin, että luoja miten kauniita naisia, tuolta minäkin tahdon näyttää, hän muistelee.

Aluksi Koffert pukeutui pin-up-tyyliin lähinnä kotona ja kavereiden kanssa bilettäessä, sitten myös erilaisissa perhejuhlissa. Nyt vuoden aikana tyyli on tullut myös arkeen.

– Ajattelen, että kun kerran olen ostanut kalliin ja upean mekon, niin miksi ihmeessä jättäisin sen vain vaatekaappia koristamaan.

Myös Jenni Karppasen, 33, ja Marika Venäläisen, 39, pin-up-elämäntyyli näkyy jokapäiväisessä vaatetuksessa.

– Olen oikeastaan siirtynyt kokonaan pois housumaailmasta. Silloin harvoin, kun näyttäydyn housuissa, niin se vasta herättääkin ihmetystä, Venäläinen naurahtaa.

Jenni Karppanen mallailee päähinettä. Kuva: Kimmo Kirves
Lue myös: Kirppiskulttuuri nousee entisestään – nopeista trendeistä siirrytään arvostamaan kestävää ja pysyvää

Vintagetyyliä tavoittelevan ei ole pakko suunnata ensimmäisenä erikoisliikkeisiin. Alkuun pääsee hyvin vaikka tavallisella pallokuvioisella mekolla.

– Vaatteet eivät ole yhtä tärkeitä kuin meikki ja hiukset. Niillä saa pelattua aika paljon sitä mennyttä aikaa mukaan, Koffert neuvoo.

Inspiraatiota voi hakea netistä, ja YouTube on pin-up-harrastajien mukaan pullollaan loistavia, yksityiskohtaisia tutoriaaleja meikkien ja hiusten laittamiseen.

Jos ajatus oikeasti vanhantyylisestä mekosta kiehtoo, kannattaa ensimmäisenä miettiä, haluaako vaatteen olevan aitoa vintagea. Uustuotanto on yleensä edullisempaa, ja sitä on paremmin saatavissa kaikille vartalotyypeille.

– Suosittelen käymään jossain paikan päällä kokeilemassa erilaisia malleja. Jokaisella meillä on erilainen kroppa, ja jokaiselle löytyy kyllä se oma malli, joka näyttää päällä aivan erityisen hyvältä, Venäläinen sanoo.

Juhlatyyli täydentyy sopivilla asusteilla. Kuva: Kimmo Kirves
Petra Mustonen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi