Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ihmiset ja ilmiöt

Lahtelainen Hede Ravantti-Vesto meni naimisiin hauraassa sifonkileningissä– tärkeintä oli wau-tunne

1920-luvun mekko oli ensimmäinen hääasu, jota morsian kokeili. Viikon päästä hän juhlii ystäviensä kanssa toisessa vintage-mekossa.

Hede Ravantti-Vesto rakastaa vanhoja vaatteita ja niiden tarinoita. Naimisiin hän meni 1920-luvun leningissä. Kuva: Antti Yrjönen

Kun Hede Ravantti sanoi Tahdon tammikuun alussa Lahden maistraatissa Juha Vestolle, morsiamella oli päällään lähes 100 vuotta vanha sifonkileninki.

Kuva: Antti Yrjönen

Vintage-vaatteita rakastava nainen oli nähnyt kuvan puuterin värisestä mekosta helsinkiläisen Hoochie Mama Jane -liikkeen sivuilla, ja lähti melkein saman tien sovittamaan sitä. Mukaan makutuomariksi ehti oma sisko.

– Minulla kävi ihan älyttömän hyvä tuuri, sillä tämä oli ensimmäinen hääasu, jota kokeilin. Kokokin oli heti oikea eikä tätä tarvinnut lainkaan ommella, Hede Ravantti-Vesto kertoo tyytyväisenä. Hän lähetti kuvan omasta hääpuvustaan Etelä-Suomen Sanomien juttua varten.

Asusteista päänvaivaa

Lahtelaisella Hede Ravantti-Vestolla ei ollut ennen häitä mielessään tarkkoja kriteerejä häämekkonsa suhteen. Hän ei halunnut puhtaan valkoista pukua, mutta sävyn piti olla kiva ja vaalea.

– Tärkeintä oli, että minulle tuli wau-tunne. Pidän puvun sävystä, kauniista pitsistä ja upeasti hulmuavasta helmasta. Leningin kruunaa uumalla oleva vyö, jossa on strassein koristeltu art deco -solki. Leninki tuntui heti omalta, hän kuvailee.

Päänvaivaa aiheuttivat hääkenkien ja muiden asusteiden löytäminen. Lopulta talvihäihin hankittiin turkki ja Minna Parikan kengät, jotka sopivat vintage-tyyliin.

Koristeellinen vyön solki on kaunis yksityiskohta leningissä. Kuva: Antti Yrjönen

Hääpuku pääsee seinälle

Ranskalainen, 1920-luvun lopun leninki on ikänsä vuoksi hyvin hauras ja sen helma on paikoin repeillyt. Ravantti-Vesto kuitenkin arvostaa vanhoja vaatteita ja niiden tarinoita. Leningin myyneen liikkeen omistajakin totesi, että mekko sai pariskunnan häissä hyvän lopun. Lähiaikoina häämekko päätyy sisustuselementiksi makuuhuoneen seinälle.

Viikon päästä lauantaina Hede Ravantti-Veston yllä herää henkiin jälleen uusi vintage-mekko, kun pariskunnan häät jatkuvat ystäville pidettävissä kesäjuhlissa. Tällä kertaa asuna on 1930-luvun pistaasinvihreä pitsimekko.

– Leninki tuntui heti sovitushetkellä omalta, Hede Ravantti-Vesto muistelee. Kuva: Antti Yrjönen
Chiméne Bavard
chimene.bavard@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi