Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ihmiset ja ilmiöt

Meiju Koskela suuntasi Lahdesta houkutusten saarelle löytääkseen itsensä, mutta toisin kävi: "Eläydyin varattujen miesten tunteisiin"

Meiju Koskela nousi julkisuuteen osallistuttuaan kahdesti Tempatation Island Suomi -ohjelmaan. Lahtelaislähtöinen Koskela lähti saarelle selvittämään identiteettiään, mutta saikin jotain muuta kuin vastauksia.

Kuva: Antti Yrjönen

Meiju Koskela, 29, viihtyy Helsingissä hyvin. Hän muutti kaupunkiin vajaa vuosi sitten Lahdesta.

– Lahti on ihana, mutta asuin siellä liian pitkään. Muuttoa en ole katunut pätkääkään, olisi pitänyt lähteä aikaisemmin pois.

Vuoden aikana Koskelan elämässä on tapahtunut paljon.

Kolme viikkoa paratiisissa

Temptation Island Suomen neljännelle kaudelle haettiin osallistujia keväällä 2017. Tosi-tv-ohjelmassa sinkkujen on tarkoitus vietellä parisuhteessa olevia.

Koskela päätti hakea mukaan hetken päähänpistosta. Hän vastasi hakemuksen kysymyksiin yöllä. ”Minkälaiset miehet viehättävät sinua? Miten pidät hauskaa? Kuvaile tyypillistä baari-iltaasi.”

Koskelan elämä oli kokenut myllerryksiä. Hän oli eronnut pitkästä parisuhteesta, ja oli hukassa oman identiteettinsä kanssa. Ehkä loma ja tv-kuvaukset antaisivat vastauksia.

Tällä hetkellä Koskelalla ei ole suuria unelmia. Toiveena on vain se, että arki sujuisi helposti ja mukavasti. Kuva: Antti Yrjönen

Tuotantoyhtiöstä soitettiin seuraavana päivänä. Haastattelun jälkeen Koskela pääsi mukaan ohjelmaan.

Hän vietti saarella kolme viikkoa. Välillä sinkkuja lähetettiin kotiin, mutta Koskela oli mukana loppuun asti. Reissu oli hauska ja tapahtumarikas, mutta myös äärettömän raskas.

– Eläydyin varattujen miesten tunteisiin. Tuntui pahalta nähdä, miten läheisiksi muodostuneilla ihmisillä oli huono olla, Koskela muistelee.

Sarjan neljäs kausi esitettiin keväällä 2018.

Koskela sai uusia ystäviä, mutta ohjelmassa esiintyminen ei muuttanut hänen elämäänsä juurikaan.

Uusi yritys

Juhannuksen 2018 Koskela vietti festareilla Raumalla. Siellä hän tapasi turkulaisen Iiro Bärlundin ja pari rupesi nopeasti seurustelemaan. Koskelan muutto Lahdesta Helsinkiin oli osittain Bärlundin idea.

– Tuntui, että jokin pidätteli minua Lahdessa, vaikka asia ei ollut niin. Iiro sai minut ottamaan erilaisia riskejä elämässä.

Bärlund oli osallistunut samana kesänä Olet mitä syöt -ohjelmaan. Tuotantotiimin kanssa tuli puheeksi Bärlundin tuore parisuhde ja Koskelan aikaisempi esiintyminen TIS:ssa. Porukalla vitsailtiin, että Bärlundin ja Koskelan kannattaisi hakea ohjelman viidennelle kaudelle pariskuntana.

Pian Bärlund sai viestin, jossa heitä pyydettiin mukaan ohjelmaan, edes varapariksi.

– Sanoin heti, että ei todellakaan, Koskela kertoo.

Kunnes tuli ”suomimasennus”. Loska ja räntäsade sai Koskelan muuttamaan mieltään. Reissun piti olla helppo ja ilmainen kolmen viikon loma.

– Ajattelimme, että reissu on hyvä juttu, tapahtui mitä tapahtui.

Lue myös: Ensitreffit alttarilla -ohjelman lahtelainen Rosa yllättyi vahvoista tunteista - sormusta ei kuitenkaan näy nimettömässä
 

Koskela sanoo tienneensä, että Bärlund on ”pelimies”. Siitä huolimatta hän toivoi, että mies olisi heidän suhteessaan erilainen.

– Olin rakastunut paitsi Iiroon, myös ajatukseen meistä.

Saarella Bärlund haki jatkuvasti läheisyyttä sinkkunaisilta ja tuntui unohtaneen Koskelan nopeasti.

Bärlundin käytös oli Koskelalle liikaa. Kaksi päivää saarelta palaamisen jälkeen Koskelan ja Bärlundin puoli vuotta kestänyt suhde oli ohi.

– Päätimme kuvausten loputtua katsoa, saammeko rakennettua suhdetta uudestaan. Tajusin nopeasti, ettei se ole mahdollista. Tapahtumat muuttivat tunteitani Iiroa kohtaan.

Oli toinenkin syy, ohjelmassa sinkkumiehenä ollut helsinkiläinen Toni Varpelaide, jonka kanssa Koskela lähentyi Bärlundin edesottamusten selvittyä.

– Meillä oli Tonin kanssa sanaton sopimus, ettei välillämme ole mitään vakavaa. Paluulennolla itkin, koska minulle oli niin ikävä Tonia.

Arjen kohtaaminen

Koskela pitää työnteosta. Aiemmin hän on työskennellyt baarimikkona ja kosmetologiyrittäjänä, nykyisin hän on myyjänä vaatekaupassa ja tekee satunnaisesti töitä ripsiteknikkona. Arki muodostuu työn, liikunnan ja lukemisen ympärille.

Alkuun Koskelaa harmitti Bärlundin käytös saarella. "Mietin, miten hän saattoi rikkoa jotain niin hienoa. Sitten ymmärsin, että Iirolla on hienoa kaikkien kanssa, ei vain minun." Kuva: Antti Yrjönen

Arki ei kuitenkaan sujunut Varpelaiden kanssa, joka halusi juhlia Koskelaa enemmän.

– Arjen ei tarvitse aina olla hauskaa, vaan sen pitää sujua.

Suhteessa on riittänyt soutamista ja huopaamista. Heinäkuun alussa suhde koki kolauksen, kun Koskela ja Varpelaide olivat elokuvissa. Varpelaide käyttäytyi väkivaltaisesti elokuvateatterissa ollutta toista pariskuntaa kohtaan. Tapahtunut inhottaa Koskelaa, ja hän korostaa, ettei hyväksy väkivaltaa tai häiriköintiä missään tapauksessa.

Puolustaja

Koskela ja Varpelaide eivät ole enää parisuhteessa, mutta yhteyttä on hankala katkaista.

Koskela kertoo välittävänsä Varpelaidesta ja haluaa huolehtia hänestä. Oma elämä on jäänyt vähemmälle huomiolle, kun Koskela on yrittänyt auttaa kumppaniaan voimaan paremmin.

Puolustajaksi hän nousi myös TIS:n neljännellä kaudella, kun ohjelmassa varattuna ollut Elias kommentoi kielteisesti saarella olleiden sinkkunaisten ja tyttöystävänsä ulkonäköä. Esimerkiksi kauden kolmannessa jaksossa Koskela napauttaa takaisin ja huomauttaa, ettei Elias voi puhua niin törkeästi kenestäkään.

– On aina helpompi puolustaa muita kuin itseään. Jos joku haukkuu minua, en ota sitä henkilökohtaisesti, mutta sitten otan, kun haukut kohdistuvat johonkin toiseen.

Meiju Koskela koki toisen matkan Temptation Islandille helpompana kuin ensimmäisen. "Meille varatuille oli koko ajan tarjolla keskusteluseuraa, joten asioita tuli purettua ja käsiteltyä kunnolla", Koskela kertoo. Kuva: Antti Yrjönen

Koskela ei koe olevansa hoivapersoona. Hän on mielestään ajautunut tilanteisiin, joissa tuntee sympatiaa sellaisia ihmisiä kohtaan, jotka ovat kokeneet elämässään rankkoja asioita. Omien rajojen vetäminen on välillä vaikeaa.

– Täytyisi tehdä alusta asti selväksi, mitkä oman jaksamisen rajat ovat, eikä venyttää niitä. Ei ole itsekästä auttaa itseään.

Toinen kerta TIS:ssa teki Koskelan elämästä julkista. Instagramissa Koskelaa seuraa yli 27 000 ihmistä ja hän kertoo palvelussa avoimesti kuulumisistaan. Ihmiset tunnistavat ja tulevat juttelemaan tai pyytämään yhteiskuvaa. Tulevaisuudessa hän haluaisi työskennellä vakavammin muodin ja kauneuden alalla.

Alkuperäinen tavoite jäi kuitenkin täyttymättä.

– En minä itseäni siellä saarella löytänyt. Se oli tyhmä ajatus.

Meijun valinnat

Kolme asiaa, joita ikävöin Lahdesta

1. Äiti.

"Ehdoton ykkönen."

2. Joutjärvi.

"Kävin usein juoksemassa järven ympäri. Sen rannalla tuli otettua aurinkoa monta kertaa."

3. Entinen työpaikka.

"Työskentelin pitkään ravintola Santa Fessa. Työkaverini olivat ihania ihmisiä."

Henrika Havumäki
henrika.havumaki@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi