Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ihmiset ja ilmiöt

Suppailua, padelia vai sambaa? Vierumäen koeliikkujat pistävät kesällä itsensä likoon

Noin sadan hakijan joukosta valitut Jutta Tavaila ja Anton Kunnas testaavat mahdollismman monta aktiviteettia ja lupaavat somettaa aidosti kokemuksistaan.

Anto Kunnas ja Jutta Tavaila aloittavat tällä viikolla urakkansa Vierumäen koeliikkujina. Kuva: Ronja Koskinen

Helsinkiläisellä Jutta Tavailalla ja Sipoosta kotoisin olevalla Anton Kunnaksella alkaa tällä viikolla hikinen mutta mielenkiintoinen kesätyöpesti. Toisilleen tuntemattomat nuoret aikuiset valittiin noin sadan hakijan joukosta Vierumäelle koeliikkujiksi.

Heidän tehtävänään on kahden kuukauden aikana testata mahdollisimman monta Vierumäen tarjoamaa aktiviteettia ja tuottaa kokemuksistaan sisältöä Vierumäen sosiaalisen median kanaville. Kuukausipalkan lisäksi etuihin kuuluvat majoitus ja alueen palvelut.

– Odotan todella mielenkiintoista ja kivaa kesää. En keksi minulle sopivampaa kesäduunia, sillä tykkään kokeilla lajeja ja oppia uutta. Sisällöntuotanto liittyy opintoihinikin, ja somessa minua kiinnostaa visuaalinen puoli, kertoo Tavaila tyytyväisenä. Hänen harrastuslistallaan on muun muassa voimistelua, lentopalloa ja tanssia.

Anton Kunnas pääsi testaamaan suppailua toista kertaa elämässään. Kuva: Ronja Koskinen

Kesätyön perässä ensimmäistä kertaa Vierumäelle tullut Kunnas on vieressä yhtä hymyä. Seiväshyppyyn erikoistunut nuorukainen huomasi työpaikkailmoituksen viime hetkellä, mutta ehti laittaa videohakemuksen ajoissa.

– Tätä ei voinut jättää väliin. Äiti ja kaverit kommentoivat heti, että tämä työ sopii minulle täydellisesti, hän sanoo.

Rennosti laudalla

Jo ennen varsinaisten töiden aloittamista urheilullinen kaksikko viedään kuvauksia varten testaamaan suppailua eli SUP-lautailua Valkjärven rantaan. Se sujuu ilman kommelluksia, ja molemmat kertovat kokeilleensa lajia pari kertaa aiemmin.

– Ihanan rentouttavaa ja mukavaa, Tavaila kehuu rantauduttuaan.

Suppailu Valkjärvellä oli kaksikon mielestä rentouttavaa ja mukavaa. Kuva: Ronja Koskinen

Yhtä hauskasti sujuu suosiotaan kasvattavan padel-mailapelin kokeilu, vaikka kaikki säännöt eivät ole vielä tiedossa. Vierumäki-hallissa avattiin pari viikkoa sitten kaksi padel-kenttää, joten lajin some-testit kiinnostavat varmasti monia.

Markkinointipäällikkö Karl Järnström kertoo, että joidenkin arvioiden mukaan Vierumäeltä löytyy jopa 300 erilaista aktiviteettia. Koeliikkujien työlistoja ei ole vielä suunniteltu, mutta kaksikko odottaa pääsevänsä lähiviikkoina ainakin ratsastamaan, nyrkkeilemään ja luistelemaan.

– Pääkanava tulee olemaan Instagram, jonne tehdään liikkuvaa kuvaa ja tarinaa keskustelevalla tyylillä. Tärkeintä on olla aito. Koeliikkujien persoonat saavat näkyä kunnolla, Järnström lupaa.

Kylmiltään padel-kentälle joutuneet koeliikkujat oppivat lajin perusasiat vartissa. Kumpikin olisi halunnut jäädä pelaamaan pitemmäksikin aikaa. Kuva: Ronja Koskinen

Juttua korjattu 25.6.: Anton Kunnas on erikoistunut seiväshyppyyn, ei korkeushyppyyn, niin kuin jutussa aiemmin kerrottiin.

Chiméne Bavard
chimene.bavard@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi