Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ihmiset ja ilmiöt

Simo Matinpojan ajasta 2050-luvulle – nimekkäät panelistit keskustelevat maaseudun tulevaisuudesta Heinolassa Multamäen tilalla

Sirkku ja Tuomo Orasmaa ovat Multamäen tilan nykyinen isäntäpari. Lauantaina tilalla on avoimet ja paneelikeskustelu maatalouden tulevaisuudesta. Kuva: Mirja Hussain

300-vuotista historiaansa juhlivalla Multamäen tilalla Heinolassa järjestetään lauantaina avoimet ovet ja paneelikeskustelu maaseudun tulevaisuudesta. Nimekkäiden keskustelijoiden joukossa ovat muun muassa Maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio ja MTK-Hämeen toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Kataja.

Keskustelun aikana pohditaan ilmastonmuutoksen vaikutuksia ruoantuotantoon ja visioidaan, millainen Multamäen tila voisi olla vuonna 2050. Teemoiksi on nostettu myös maatalouden saaminen kannattavammaksi ja se, miten Suomi pystyy turvaamaan oman tuotannon. Kello 11 alkavaa paneelia johtaa Maa- ja metsätalousministeriön erityisasiantuntija Tuuli Orasmaa.

Heinolan kirkonkylässä sijaitseva Multamäen tila on historiansa aikana siirtynyt karjatalouden kautta kasvinviljelyyn. Nykyinen isäntäpari päätti erikoistua siemenviljan tuotantoon. Orasmaan kylvösiemenpakkaamo tuottaa ja kunnostaa vilja-, rehu- ja nurmikasvien siemeniä viljelijöiden käyttöön. Multamäen tilan osoite on Kirkkotie 23.

Kaisa Hako
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi