Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ihmiset ja ilmiöt

Televisiokasvo Ronja Salmi keksi jo kolmevuotiaana, mikä on elämän tarkoitus

Kuva: Emmi Kähkönen

Ronja Salmi, 26, on toimitusjohtaja, kirjailija, Helsingin kirjamessujen ohjelmajohtaja, juontaja, kolumnisti ja televisioesiintyjä – muun muassa. Mitä mietit, Ronja Salmi? -ohjelman toinen tuotantokausi pyörii parhaillaan Ylellä.

Mitä mietit, Ronja Salmi?

– Mietin, että oi, kevät saapui sittenkin. Tällä hetkellä aurinko paistaa loistavasti, joten mietin iloisia asioita.

Olet sanonut, että yleensä kuluu kymmenen sekuntia siihen, että ikäsi nostetaan haastatteluissa esiin. Ei tehdä poikkeusta. Olet 26-vuotias, ja haastattelusta piti sopia henkilökohtaisen assistenttisi kanssa. Kerro muille nuorille, miten he pääsevät samanlaiseen asemaan kuin sinä.

– Olen edellä monia ikätovereitani, koska en ole opiskellut yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. En kuitenkaan halua suositella koulujen skippaamista kenellekään. Se on riskialtis tapa edetä ja voi tulla minullakin joskus ongelmaksi. Kannattaa sanoa rohkeasti kyllä asioille, joista ei tiedä hirveästi. Ihmiset sietävät hyvin sitä, että heiltä kysyy neuvoa.

Olet kirjoittanut viisi kirjaa, päässyt Linnan juhliin, sinut on valittu vuoden juontajaksi, olet kirjamessujen kaikkien aikojen nuorin ohjelmajohtaja, pyörität yritystä ja sinun mukaasi on nimetty televisio-ohjelma. Mitä ajattelit saavuttaa seuraavaksi?

– Tittelimääräni on huikea, mutta enemmän olen kiinnostunut tekemään itselleni arjen, jossa saan tehdä työtä hyvien ja rohkeiden ihmisten kanssa. Sen sijaan, että miettisin saavutuksiani, haluan kasata ympärilleni tiimin, jossa minulla on hyvä olla.

Ehditkö tehdä muuta kuin keskittyä uraasi?

– Ehdin, helposti. Ratsastan pari kertaa viikossa, ja lukeminen on tietysti lähellä kirjamessujen ohjelmajohtajan sydäntä.

Tienaatko hyvin?

– Omasta mielestäni riittävästi. Voin suhtautua rahaan melko rennosti, mutta yrittäjänä tulot ovat tietysti täysin epävakaat.

Sinulla oli nuorempana hakaneula korvassasi ja irokeesi. Hävettääkö nyt?

– Jouduin juuri katsomaan televisio-ohjelman kuvauksissa omaa valokuvaani kahdeksannelta luokalta. Kaikenlaista sitä on ihminen keksinyt itselleen tehdä. Ei minua hävetä, lämmöllä katselin hukassa olevaa teiniä, joka on siinä kuvassa.

Julkisuudessa vaikutat hillityltä ihmiseltä. Oletko myös vapaa-ajallasi tylsä tyyppi?

– Täh, vaikutanko minä hillityltä? En kuvailisi itseäni hillityksi, olen melko levoton ihminen. Innostun helposti ja kiihdyn nopeasti. Pystyn kyllä hillitsemään itseäni, mutta vapaa-ajalla harvemmin teen niin.

Sait aikaan kohun, kun kirjoitit kolumnissasi käyväsi neljästi vuodessa lentäen aurinkolomalla. Mihin aiot matkustaa seuraavaksi?

– Keväällä on työmatka Unkariin. Lomamatkaa en ole varannut, koska niin kuin kirjoitin, en pidä toimintaani hyvänä vaan haluan muuttaa omaa hedonismiani.

Mikä oli lapsuutesi suosikkisatu?

Ronja Ryövärintytär on ilmiselvä vastaus. Ronja vastustaa auktoriteetteja ja haistattaa kaikille pitkät. Samaistun siihen.

Harrastat kenttäratsastusta. Mikä on pahin onnettomuus, johon olet joutunut hevosen kanssa?

– En enää harrasta kenttäratsastusta. Harrastan kouluratsastusta, koska olen tullut vanhemmiten vähän araksi. Kenttäratsastus on järkyttävän vaarallista. Kaksitoistavuotiaana mursin solisluuni, mutta olen välttynyt pahoilta onnettomuuksilta.

Mikä on elämän tarkoitus?

– Elämä itse. Olin kuulemma kolmevuotiaana kysynyt äidiltäni elämän tarkoitusta. Hän ei osannut vastata, jolloin olin itse vastannut, että ”elämä itse”. Pitäydyn siinä.

Ville Grahn
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi