Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ihmiset ja ilmiöt

Lastenvaatteet ja naisten uikkarit saman katon alla – lahtelaisyrittäjät jakavat liiketilat ja työvuorotkin

Marika Anttila on neljän lapsen äiti ja Anne Viitaniemi kahden lapsen äiti. Yhteistyö mahdollistaa omien yritysten, Lily & Noan ja BomBomin, pyörittämisen. Kuva: Katja Luoma

Kahden pienyrittäjän voimien yhdistäminen mahdollistaa kivijalkamyymälän, verkkokaupan ja lapsiperhearjen pyörittämisen. Tätä mieltä ovat viime elokuusta lähtien Hämeenkadun Tuomipihalla Lahdessa saman katon alla omia vaateyrityksiään luotsanneet Marika Anttila ja Anne Viitaniemi. Aiemmin kummallakin oli ollut pari vuotta verkkokauppa sekä pieni myymälä ja varasto Villähteen Korilla.

– Halusimme lähemmäs Lahden keskustaa. Yhteistyö on toiminut tosi hyvin, yksin tähän ei pystyisi. Olemme auki tiistaista lauantaihin, ja olemme sopineet, että kummallakin on kaksi vastuupäivää viikossa ja lauantait vuorotellaan. Jos tulee menoa tai sairastumisia, kumpikin joustaa tarvittaessa, Marika Anttila kertoo.

Marika Anttilalle on tärkeää, että lastenvaatteet ovat ekologisia ja kestäviä. Kuva: Katja Luoma

Marika Anttilan Lily & Noa -liikkeen päätuote ovat ekologiset ja eettisesti tuotetut lastenvaatteet.

– Minulle on tärkeää, että tuotteet ja työolosuhteet, joissa ne on tehty, ovat turvallisia. Testautan ja tutkin tarkkaan, että vaatteet kestävät kulutusta. Kun itsellä on neljä lasta, on tärkeää, että vaate kestää siirtoa lapselta toiselle. Omat 4-, 5- ja 8-vuotiaat lapseni pitävät näitä vaatteita. 10-vuotias on jo Adidas-tyyppiä.

BomBomissa myydään myös kotimaista palashampoota ja -saippuaa. Kuva: Katja Luoma

Anne Viitaniemen BomBom myy pääasiassa brasilialaisen perheyrityksen uimapukuja ja treenivaatteita sekä englantilaisia tunikoita. Vaatteita on koosta 36 kokoon 56.

BomBomin uimapuvut tulevat brasilialaiselta perheyritykseltä. Kuva: Katja Luoma

– BomBom lähti alun perin uikkareista, etsin plusystävällistä merkkiä Brasiliasta. Aqua Rosa Beachin kankaat ovat laadukkaita, osa uimapuvuista on valmistettu biohajoavista kankaista. Sporting Way -treenivaatteilla on osalla Öko-Tex-sertifikaatti, joka takaa tuotteen haitta-aineettomuuden.

Kummallakin yrittäjällä on myös muutaman paikallisen ja kotimaisen yrittäjän pientuotteita saippuoista asusteisiin.

Liiketilan vuokra jaetaan puoliksi. Niinä päivinä kun ei ole itse vastuussa kivijalkakaupasta, toinen yrittäjistä voi hoitaa juoksevia asioita ja verkkokauppaa.

– Sisäpiha on vähän piilossa, mutta asiakkaat ovat tämän homman suola ja sokeri. Meillä on asiakkaita, jotka ovat käyneet alusta asti ja suosittelevat yrityksiämme ystävilleen, Anne Viitaniemi sanoo.

Yhteinen tekeminen poikii uusia ideoita. Viime syksynä Tuomipihan sisäpihalla pidettiin zumbaa, tämän kevään vapunpäiväksi on tulossa lastentapahtuma, johon tulee mukaan myös muita yrittäjiä.

Dinosaurus-paita on ollut Marika Anttilan omien lasten suosikki. Kuva: Katja Luoma
Milja Kungas
milja.kungas@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi