Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ihmiset ja ilmiöt

"Disco on showtanssien formulalaji" – tanssikilpailu tuo Sibeliustaloon yli 500 kisaajaa

14-vuotias Sohvi Vauhkonen on yksi Tanssikoulu HC2.0:n harrastajista. Kuva: Sami Kuusivirta

Milla Alenius, 32, ja Terhi Lahtinen, 31, harjoittelevat tanssikoreografiaa yhdessä 13–16-vuotiaiden tanssiharrastajien kanssa. Ikäerot eivät lahtelaisen Tanssikoulun HC2.0:n porukassa näy tai tunnu. Kaikilla on sama päämäärä – tehdä mahdollisimman hyvä näytös viikonlopun SM-kisoihin Lahdessa. Ryhmä on uusi – ja lajikin heille ennalta tuntematon synkro, jonka ideana on viimeiseen asti hiottu koreografia, jossa tanssijoiden pitäisi tehdä samat liikkeet mahdollisimman yhtäaikaisesti ja tarkasti.

– Synkrossa kilpaillaan ensimmäistä kertaa Suomessa. Tarkka koreografia on hiottu viimeiseen asti, ryhmän ohjaaja, HC2.0:n taiteellinen johtaja Riina Liukkonen sanoo.

Taekwondosta tanssiin

Milla Alenius aloitti tanssin seitsemänvuotiaana, showtanssilla silloisella HotClubilla. Hän on tanssinut muodostelma-showtanssin SM- ja MM-kisoissa. Sitten tuli tauko, mutta nyt Alenius on palannut tanssin pariin.

Milla Alenius ja Terhi Lahtinen saavat tanssiharrastuksellaan hyvän olon, energiaa ja uusia haasteita. He ovat mukana viikonlopun kisoissa Sibeliustalolla. Kuva: Sami Kuusivirta

– Päätin, että teen tänä vuonna enemmän asioita, joista tulee hyvä olo, ja tanssista tulee.

Terhi Lahtinen on tanssinut muutaman vuoden. Hänellä on taekwondo-tausta ja hän sanoo, että lajit tukevat hyvin toisiaan.

– Liikesarjakilpailussa tarvitaan kehonhallintaa ja notkeutta, jota vaaditaan myös taekwondossa. Tanssista eivät lopu haasteet.

Vanda Vesalainen, 15, ja Kerttu Valjento, 13, ovat melko uusia harrastajia. Vanda Vesalainen on harrastanut tanssia vajaan vuoden ja Kerttu Valjento pari vuotta.

– Nykytanssia, balettia, showtanssia, tytöt luettelevat.

– Synkro on meille ihan uutta, emme ole tanssineet vielä niin, että kaikkien pitää mennä samaan aikaan, Vanda Vesalainen sanoo.

Kisaa rokkikonserttimeiningillä

Lahden Sibeliustalolla järjestettävään disco- ja latino show -tanssien SM- ja IKM-kilpailuihin osallistuu yli 500 kilpailijaa ympäri Suomen.

– Edelliset järjestämämme kisat olivat Suurhallilla vuonna 2017. Tekeminen on ihan erilaista, koska Suurhalli oli tyhjä tila, johon piti viedä kaikki. Sibeliustalolla on paljon valmiina, HC2.0:n toimitusjohtaja Teemu Mustonen sanoo.

Kilpailussa on sooloja, duoja, ryhmiä ja muodostelmia. Yleisö pääsee seuraamaan paitsi itse kisoja pääsalissa, myös tanssijoiden harjoittelua Metsähallissa.

– Tavoitteena on tehdä urheilukilpailut, jotka näyttävät rokkikonsertilta, Riina Liukkonen tiivistää.

Näyttävyyttä kisoista ei puuttune.

– Discotanssi on showtanssilajien formulalaji. Kaikki kiiltää, on strasseja ja mennään kovaa. Laji on tosi fyysinen, Riina Liukkonen sanoo.

– Siinä on paljon piruetteja ja hyppyjä, Teemu Mustonen lisää.

Riina Liukkonen kertoo, että Suomi on pärjännyt viime aikoina maailmanlaajuisesti hyvin kisoissa. Ilahduttava lisä ovat Rising -Star sarjat, joihin voivat osallistua ne, jotka eivät ole koskaan ennen kisanneet.

– Ei tarvitse asettua heti vastakkain maailman huippujen kanssa.

Disco- ja latino show -tanssien SM- ja IKM-kilpailut Lahden Sibeliustalolla 23.3.–24.3. Ohjelmaa on kumpanakin päivänä kello 9–21.

Milja Kungas
milja.kungas@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi