Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ihmiset ja ilmiöt

Ystävän apu lohdutti miehen sairastaessa – lukijat kertovat, mikä ystävän teko ilahdutti

Lukijoiden kirjoituksissa ystävät yllättävät, lohduttavat ja ilahduttavat. Kuva: Colourbox

Tämän viikon torstaina vietetään ystävänpäivää. Valentine´s Day on myös rakastavaisten päivä, mutta Suomessa päivällä on vahvempi merkitys nimenomaan ystävyyttä juhlistavana. Pyysimme lukijoita kertomaan, mikä ystävän teko on ilahduttanut heitä.

Paketti ystävältä

"Koirani jouduttiin lopettamaan viime marraskuussa aika yllättäen. Se oli suuri suru!

Ennen joulua sain turkulaiselta ystävältäni paketin, jonka kävin hakemassa läheisestä postista. Avasin paketin heti autossa. Räjähdin itsekseni nauramaan, kun paketista ilmestyi kaksi vessapaperirullaa ja suklaata. Tosiystävän teko, jonka kyllä muistan aina!"

Ulla

Naapuriapua miehen sairastaessa

"Aikaa on kulunut yli 20 vuotta, mutta muistelen tätä asiaa muulloinkin kuin ystävänpäivänä.

Oli toukokuu ja mieheni oli vakavasti sairaana ja makasi sairaalassa. Esikoispoikamme ylioppilasjuhlia valmistelin ja tilanne oli aika kaoottinen, kaikki levällään.

Viimeinen pisara oli, kun olin laittamassa täytekakkupohjaa uuniin ja uuni oli pimeänä. Olin niin uupunut, etten tajunnut, että vain lamppu oli palanut. Lähdin hädissäni naapuriin parinsadan metrin päähän kakkuvuoka kädessä lainaamaan uunia. Ihana naapurimme Leena laittoi uunin päälle ja kakun paistumaan.

Leena sanoi, istu Lea alas niin keitetään kahvit. Rupesin itkemään. Se hetki, kun sain tovin istua ja Leena huolehti stressaantuneesta sielustani kahvikupin ääressä. Tämä on tarinani ikuisesta ystävyydestä, jota en koskaan unohda, ja ystävyytemme jatkuu edelleen."

Lea

Ystävät järjestivät ison yllätyksen

"Ystävärinki vietti vuorotellen 40-vuotisjuhlia. Olin ahdistunut ja masentunut enkä kyennyt järjestämään juhlia. Ystäväni tulivat joukolla meille valtavan synttärikakun, kuohuviinin ja kertakäyttöastioiden kanssa. Lisäksi he lahjoittivat tuhannen markan shekin. Olen vieläkin kiitollinen."

Päivi

Ystävyyttä myötä- ja vastamäessä

"Sellainen ystävyys ilahduttaa, että ystävä seisoo vierelläsi niin myötä kuin vastamäessä. Ja itse toimit myös samoin toista kohtaan. Se on tosi ystävyyttä."

Sanna

Ystävät helpottivat gradutuskaa

"Opiskeluaikojen ystäväni yllättivät minut syntymäpäivänäni. En ollut aikeissa juhlia synttäreitä, mutta ihana naiskaksikko ilmestyi oven taakse. Heidän tulonsa lämmitti kovasti ja toi iloa käynnissä olleeseen gradun kirjoittamisen tuskaan."

Helena

Ystävänpäiväleivoksia

"Edesmennyt kaverini Taisto muisti aina ostaa ystävänpäiväleivokset 14.2., kun menin hänen luokseen kahville tai teelle. Hänellä oli tapana tuoda aina vähän erilaiset hyvät kuin edellisvuonna. Muistan häntä lämmöllä sen takia ja muutenkin."

Pirjo

Milja Kungas
milja.kungas@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi