Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ihmiset ja ilmiöt

Uraäidit tsemppaavat toisiaan työelämässä ja kodin arjessa - MiB innostanut erityisesti Lahden seudulla

Päijät-Häme oli viime vuonna Suomen nopeimmin kasvanut Mothers in Business -yhdistyksen paikallisjaosto.

Titta Wederhorn, Anita Immonen ja Noora Häyhä ovat löytäneet Mothers in Business -toiminnan kautta uusia ystäviä ja oppineet paljon uutta. Parasta on ollut vertaistuki muilta työssäkäyviltä äideiltä. Kuva: Sami Kuusivirta

Kesällä 2017 Facebookin Lahti-ryhmissä mainostettiin pari vuotta aikaisemmin Espoossa perustetun Mothers in Business -verkoston (MiB) ensimmäistä tapaamista. Epävirallisen tapahtuman tarkoituksena oli tunnustella, löytyisikö Lahdesta toiminnasta kiinnostuneita uraäitejä, mutta paikalle saapuikin yli 30 asiasta innostunutta naista. Heidän joukossaan istuivat Noora Häyhä ja Titta Wederhorn.

– Mitään tällaista toimintaa ei ollut tullut aikaisemmin vastaan, ja halusimme olla heti mukana viemässä sitä eteenpäin. MiBille on selvästi ollut tilausta, sillä Päijät-Häme oli viime vuonna Suomen nopeimmin kasvanut paikallisjaosto. Nyt meillä on jo 130 jäsentä, Noora Häyhä ja Titta Wederhorn iloitsevat puolitoista vuotta myöhemmin.

Titteleitä ei kysytä

Rakettimaisesta alustaan huolimatta Mothers in Business on monelle vielä tuntematon yhdistys. Nettisivuillaan MiB kertoo olevansa verkosto urasuuntautuneille äideille, joille työn ja perheen yhdistäminen on luonnollinen osa arkea. Jäsenilleen MiB lupaa verkostoitumisen lisäksi työelämätaitojen ja oman osaamisen kehittämistä.

– Minut houkutteli paikalle juuri ajatus äitiyden ja ammattiosaamisen yhdistämisestä. Työskentelen Kotkassa merenkulun opettajana ja minulla on kaksi pientä lasta. Nuorempi on vasta kaksi kuukautta, joten tekemistä ja asioiden aikatauluttamista riittää, parhaillaan äitiyslomalla oleva Titta Wederhorn kuvailee.

Kahden pienen tytön kanssa parhaillaan kotona oleva Noora Häyhä korostaa, että nimestään huolimatta MiBin toimintaan ovat tervetulleita kaikki siitä kiinnostuneet äidit. Kenenkään koulutus tai tittelit eivät kiinnosta. Enemmän MiBin äitejä yhdistää palo puhua muustakin kuin lapsiperheen arjesta.

– Paikalle saa tulla ihan sellaisena kuin on. Toiset tulevat jakkupuvussa suoraan töistä, jollain voi olla tukka pystyssä ja puklua paidalla. Me kyllä ymmärrämme. Meidän tapaamisiimme saa aina halutessaan ottaa lapset mukaan, eikä lasten suhteen ole mitään ikärajoja, Noora Häyhä mainostaa.

Merenkulkua Kotkassa opettavan Titta Wederhornin nuorin lapsi on vasta kahden kuukauden ikäinen. Esikoisen jälkeen äiti pystyi palaamaan töihin nopeasti etätyön ansiosta. Kuva: Sami Kuusivirta

Kotoisampaa kuin hiekkalaatikolla

Yksi suuren paikallisjaoston aktiiveista on Anita Immonen, rakennusalalla hallinnon assistenttina työskentelevä kolmen lapsen äiti, joka ehtii vapaa-ajallaan myös opiskella.

– Minulle MiBin toiminnassa tärkeintä on toisilta työssäkäyviltä äideiltä saamani vertaistuki. On ollut mahtavaa saada eväitä siihen, miten voin pomputella arjen kaikkia palloja. Työidentiteetti on minulle iso juttu, ja halusin tutustua muihin samalla lailla ajatteleviin naisiin, Anita Immonen sanoo.

Äidit jäävät edelleen isiä tavallisemmin kotiin hoitamaan pieniä lapsia, ja silloin elämänpiiri usein kutistuu. Kaikki pienten lasten äidit eivät viihdy perhekahviloissa tai hiekkalaatikon reunalla.

– Olen minä niissäkin käynyt, mutta MiBin toiminta tuntui heti minulle kotoisemmalta, Anita Immonen toteaa.

Noora Häyhän arkeen mahtuvat edelleen molemmat puolet.

– Aamupäivisin voin hyvin käydä lasten kanssa perhekahvilassa ja illalla MiBin tapahtumissa, joissa saatan oppia jotain ihan uutta. On kivaa, että ei tarvitse olla yksistään kotimutsi, Häyhä muotoilee.

Noora Häyhän arkeen mahtuu sekä perhekahviloita että MiBin tapaamisia. Kuva: Sami Kuusivirta

Verkostoitumista ja työpaikkoja

Lahdessa Päijät-Hämeen MiB järjestää kuukausittain erilaisia tapahtumia lounastapaamisista koulutuksiin ja yritysvierailuihin. Joskus ohjelmassa on rennompaa yhdessä oloa vaikkapa joogan tai rentoutusharjoitusten muodossa.

– Meillä ei ole mitään valmista sapluunaa, vaan toteutamme jäseniltä saatuja toiveita joskus hyvinkin nopealla aikataululla. Viime vuonna ehdimme saada koulutusta muun muassa Linkedin käyttöön, CV:n kuvaamiseen ja videokuvaamiseen. Moni kertoo saaneensa itsevarmuutta esiintymiseen, Noora Häyhä luettelee.

MiBin naiset ovat osanneet myös verkostoitua. Harva äideistä tunsi toisiaan ennakkoon, mutta paikallisjaoston kautta he ovat saaneet paljon eri aloilla työskenteleviä tuttuja. Muutama työpaikkakin on löytynyt uusien tuttavuuksien kautta.

Titta Wederhornin tytär sai nimen pari päivää haastattelun jälkeen. Hän on Vala Wederhorn. Kuva: Sami Kuusivirta

Miksi äitejä ei arvosteta?

MiBillä on myös yhteiskunnallista asiaa. Valtakunnallinen yhdistys julistaa haluavansa vanhemmille tasa-arvoiset mahdollisuudet toteuttaa itseään ja käyttää osaamistaan työelämässä. Käytännössä se vaatisi uudenlaista perhepolitiikkaa, laadukkaita päivähoitopalveluita sekä työn ja perheen yhteensovittamista tukevia käytäntöjä.

Lahtelaisäitien mukaan työnantajilla on hyvin erilaisia asenteita äiti-iässä olevia naisia kohtaan.

– Minä sanoin työpaikkahaastattelussa suoraan, että aion lähiaikoina hankkia lapsia. Työnantajani on ollut erittäin joustava, sillä voin tehdä osan töistäni etätöinä. Sen ansiosta pystyin palaamaan työelämään, kun esikoiseni oli seitsemän kuukautta, Titta Wederhorn sanoo.

Toisenlaisiakin kokemuksia on. Yleensä kolmekymppiset naiset koetaan riskiksi perheen perustamisen takia. Äitiyslomia ja perhevapaita ei arvosteta työtä hakiessa, vaikka äidit kokevat olevansa erittäin hyviä työntekijöitä.

– Äitiys on opettanut sitkeyttä, huumorintajua, priorisointia, paineensietokykyä ja pitkää pinnaa. Silti näiden asioiden ei koeta tuovan työpaikoille mitään lisäarvoa, naiset ihmettelevät.

Töiden ohessa opiskeleva Anita Immonen on nauttinut toisten uraäitien kohtaamisista. Kuva: Sami Kuusivirta

Tervetulotilaisuus uusille

Tälle vuodelle Päijät-Hämeen Mibin tärkein tavoite on lisätä yhdistyksen tunnettavuutta koko sen toiminta-alueella. Jäseniä ja aktiiveja halutaan vapaaehtoisvoimin pyörivään porukkaan lisää, ja tapahtumalistalla on ainakin talousasiaa.

– Olemme vielä aika alussa, mutta naisten oma verkosto ja äitien keskinäinen tsemppaus on koettu jo erittäin tärkeäksi. Ihan ydinjuttuja on ollut tajuta oma osaaminen, sanoittaa sitä ja valaa uskoa itseensä. Noora Häyhä toteaa.

Mibin aktiivinaiset haaveilevat henkilökohtaisessa elämässään ihan tavallisista asioista: opintojen valmistumisesta, mielenkiintoisesta ja haastavasta työpaikasta lähellä kotia ja joustavista työajoista.

Päijät-Hämeen MiB järjestää sen toiminnasta kiinnostuneille tervetulotilaisuuden maanantaina 7.1. Ciao! Caffe -kahvilassa klo 17 alkaen. Liittymispyyntöjä voi laittaa myös Facebookin kautta.

Lue myös: Talousfoorumi: Sukupuolten välisten palkkaerojen umpeen kuromiseen menee yli 200 vuotta
Mothers in Business

Mielekästä toimintaa äideille

Viisi espoolaisäitiä pohdiskeli vuonna 2014, mistä löytyisi mielekästä ja kehittävää tekemistä äideille, johon voisi ottaa lapsen mukaan.

Koska koulutetuille äideille ei ollut omaa verkostoa, he päättivät perustaa sellaisen, ja nimeksi tuli Mothers in Business.

Vajaa vuosi myöhemmin MiBistä tuli virallinen yhdistys ja sen toiminta on laajentunut pääkaupunkiseudulta jo kymmenelle paikkakunnalle.

Jäseniä on valtakunnallisesti noin 4 000, joista aktiiveja on 300.

MiBin toiminta on tarkoitettu kaikenikäisten lasten äideille raskaana olevista työelämään palanneille.

MiB on arvoiltaan yhteiskunnallinen, hyväntuulinen ja energisoiva, ura- ja perheystävällinen, ratkaisukeskeinen.

MiBin mielestä nykyinen perhevapaamalli ylläpitää hoivavastuun epätasa-arvoa eikä tue riittävästi työn ja perheen yhteensovittamista.

Tänä vuonna käynnistyy Helsingin MiBin mentorointiohjelma, jonka tavoitteena on tukea töihin palaavia äitejä työllistymisessä tai uramuutoksessa ja omien vahvuuksien tunnistamisessa.

Lähde: www.mib.fi
Chiméne Bavard
chimene.bavard@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi