Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ihmiset ja ilmiöt

Sisäinen gangsta esiin aikuisten katutanssitunneilla

Asenne on yhtä tärkeä kuin oikeat liikkeet, sanoo Heinolan tanssikerhon Sari Lalli.

Sari Lallin mukaan aikuisten tanssitunneille voi tulla ilman aikaisempaa tanssikokemusta. Kuva: Sami Lettojärvi

Hiphop-musiikki ja katutanssi eivät ole vain nuorten juttuja. Näin vakuuttaa Sari Lalli, joka vetää uutta, aikuisille suunnattua show- ja street-tanssin kurssia aikuisille Heinolan tanssikerholla.

– Laji mielletään turhaan nuorison jutuksi, ja aikuisilla voi olla kova kynnys lähteä mukaan. Kurssia ennen ei tarvitse olla mitään tanssitaustaa. Tunneilla on iloinen tunnelma ja taustalla soi suomiräppiä ja hiphopin klassikoita, Lalli lupaa.

Vaikka aikuisten tunneilla ei tanssita tekniikka edellä, opitaan kurssin aikana rytmin löytämistä ja bouncea eli oikeanlaista pompahdusta. Muista tansseista poiketen katu- ja hiphop-tansseissa paino on maata kohden ja liikekieli on muutenkin erilaista.

– Liikkeiden kanssa yhtä tärkeää on katutanssiin kuuluva asenne, johon liittyy rohkeus ja itsevarmuus. Kurssilla saa tanssia oman sisäisen gangstan esiin. Luotan siihen, että aikuiset osaavat hullutella, vaikka aluksi se voi tuntua vaikealta. Akrobatiaa ei tarvitse kenenkään pelätä, mutta varmasti tunneilla mennään muilla tavoin vähän mukavuusalueen ulkopuolelle.

-Aikuiset uskaltavat usein heittäytyä rohkeammin kuin nuoret, Heinolan rantapuistossa mallia näyttänyt Sari Lalli sanoo. Kuva: Sami Lettojärvi

Lajin konkari opettajana

Vuodesta 1994 katutanssia harrastanut Lalli sanoo nauttivansa lajissa eniten hyvästä musiikista ja asenteesta.

– Se on vain niin makeeta. Tanssiminen pitää ihmisen nuorena. Tykkään tanssia mielimusiikkini tahdissa, Lalli sanoo hymyillen.

Lalli on itse aloittanut lajin jo vuonna 1994 ja edustaa edelleen rovaniemeläistä Hot Cakes -tanssikoulua. Sen riveissä hän oli viime vuonna mukana voittamassa kultaa katutanssin SM- ja MM-kisoissa. Eri puolella asuvat tanssijat harjoittelevat nykytekniikan avulla ja kokoontuvat tanssimaan yhdessä noin kerran kuussa.

Otitko hienon tanssikuvan? Osallistu ESS:n viikkokuvakisaan lähettämällä tanssikuvasi os. kuva@ess.fi. Kuvia julkaistaan keskiviikon lehdessä.

Chimene Bavard
chimene.bavard@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi