Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ihmiset ja ilmiöt

Toisenlaiset teiniäidit -ohjelman kärköläläinen Jenni kertoo, että lasten myötä elämään tuli sisältöä

Jenni sai esikoisensa 17-vuotiaana ja odottaa ohjelmassa neljättä lastaan. Hänen kolmella lapsellaan on eri isät.

Toisenlaiset teiniäidit -ohjelmassa nähtävä kärköläläinen Jenni kertoo olevansa avoin: "Uskallan puhua asioista", hän sanoo. Kuva: Nelonen Media

Kärköläläinen Jenni, 25, ei enää ahdistu kommenteista, joita tuntemattomat saattavat sanoa kuullessaan, että hänen neljällä lapsellaan on yhteensä kolme isää.

Jenni on mukana Toisenlaiset teiniäidit -televisio-ohjelmassa, joka alkaa Livillä maanantaina. Ohjelman hausta vinkkasi Jennin isän vaimo.

– Hain ensin vitsillä, mutta huomasinkin sitten, että olen mukana ohjelmassa ja aloin ajatella syvemmin, miksi. Haluan saada ihmisiltä ennakkoluuloja pois. Minulla on lasten kolme isää kuvioissa mukana ja välillä ihme show meneillään, mutta elämä ei mene aina niin kuin itse ajattelee, vanhemmat ajattelevat tai joku muu ajattelee, Jenni kertoo.

Hän ei itse ole nähnyt ohjelman valmista jaksoa, joten olo on odottava ja jännittynyt. Ohjelmassa seurataan kymmenen teiniäidin elämää.

Ohjelman mainosten pyörittyä televisiossa ihmiset alkoivat kysellä Jenniltä, onko se nimenomaan hän. Etelä-Suomen Sanomien lyhyeen uutiseen Jennin osallistumisesta sarjaan tuli negatiivisia ja positiivisia kommentteja. Miten hän on varautunut julkisuuteen?

– Ihmisillä on tapana tuomita toinen tuntematta tai tietämättä hänen tilanteestaan mitään. Joillakin voi olla hauskaa muiden elämän kustannuksella. Nuorempana otin herkästi itseeni, mutta nyt annan kommenttien valua toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Mutta on myös puolustelevia kommentteja, kuten, ettei ole niin outoa nykyään, että saman perheen lapsilla voi olla eri isät tai äidit.

Lapsirakkaasta tuli äiti nuorena

Jennistä tuli äiti 17-vuotiaana, aikuisuuden kynnyksellä. Silloin kun pitäisi mennä, nähdä ja kokea ennen perheen perustamista. Raskaus oli yllätys, mutta ei kauhistus.

– Olen lapsirakas ja pienestä asti halunnut äidiksi ja ison perheen. Minulla on suuri hoivavietti. Elämään tuli lapsen myötä sisältöä.

Elämää lasten kanssa määrittelee eniten kiire. Esikoinen Jonna, 7, on koulussa, Vilma, 6, eskarissa, Sofia on kaksivuotias ja Minja viiden kuukauden ikäinen. Arki pyörii lasten ympärillä. Vanhimmat lapset ovat isillään sovitut ajat kuusta ja nuorimpien isä, Jennin nykyinen kumppani auttaa paljon arjessa.

– Myös vanhempani auttavat tosi paljon. Suurin osa turvaverkostosta asuu täällä kävelymatkan päässä. Kärkölässä on lyhyet etäisyydet kouluille ja kaupoille, kaupunkiin vain puolen tunnin ajomatka. Uskallan päästää Jonnankin kulkemaan yksin kouluun, isossa kaupungissa en välttämättä uskaltaisi.

Tulevaisuuden haaveita

Kaveripiiri muuttui vähitellen lasten synnyttyä. Läheisimmät ystävät ovat edelleen mukana, parhaalla ystävällä on itselläänkin lapsi.

Nyt Jenni keskittyy lapsiin, mutta aikoo jatkaa lähihoitajaopintoja hoitovapaansa jälkeen.

Lue myös: Yllätys perheelle: Nainen sai esikoisensa, ei tiennyt olevansa raskaana – harvinainen yllätysraskaus voi jäädä huomaamatta jopa lääkäriltä
 

On hänellä haaveita jo pidemmällekin tulevaisuuteen. Kun nuorimmainen täyttää 18 vuotta, Jenni haluaa matkustaa ja nähdä maailmaa.

Milja Kungas
milja.kungas@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi