Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ihmiset ja ilmiöt

"Paris Hilton alkoi seurata sinua" – suomalaispiirtäjän Instagram-tili avasi ovet maailmalle

24-vuotias Tommi Toikkanen on piirtänyt ikänsä. Tavallisena tammikuisena tiistaina somessa odotti miellyttävä yllätys.

Tommi Toikkanen, 24, on saanut Instagram-palvelussa lyhyessä ajassa yli 15 000 seuraajaa.

Geneeristen salikuvien sekä selfieiden sijaan nuoren miehen tililtä löytyy käsin piirrettyjä henkilökuvia suomalaisista sekä ulkomaalaisista julkisuuden henkilöistä.

Piirtäminen on aina ollut Toikkaselle luontaista. Sen näkee lapsuuden piirustuksistakin.

– Äiti laittoi eteeni vuoden välein vauvakirjan, johon sain piirtää. 2-vuotiaana piirsin jo tunnistettavia Muumi-hahmoja, Toikkanen kertoo.

Yläasteella valinnainen kuvaamataito oli itsestäänselvyys, vaikka taidot olivatkin jo sinne mennessä tuttuja.

– Siellä käytiin läpi tekniikoita ja värejä, mutta tiesin käytännössä kaiken jo etukäteen. Vasta ammattikoulussa vastaan tuli uusia metodeja, esimerkiksi erilaisia painotekniikoita.

Tästä tie jatkui ammattikorkeakouluun muotoilijan opintoihin. Siellä päästiin piirtämään jo elävästä mallista.

Tekniikka tutuksi Instagramista

Toikkanen on jakanut piirtämiään teoksia internetiin yläasteelta asti.

Ensin alustana toimi alan harrastajille suunnattu Deviant Art. Syksyllä 2016 mies liittyi Instagramiin.

– Siellä näin ensimmäistä kertaa piirustuksen, jossa kuvan henkilön vaatteisiin oli yhdistetty jotain erillistä materiaalia. Tyyli oli uusi ja kiehtova.

Puolen vuoden kuluttua mies päätti kokeilla näkemäänsä tekniikkaa itsekin.

Vuoden 2017 heinäkuun lopussa julkaistuun, videobloggaaja Pinskua esittävään teokseen Toikkanen taiteili hameen vaaleanpunaisesta hattarasta. Hurmioituneen vastaanoton jälkeen mielikuvitus sai siivet.

– Olen käyttänyt näihin itse kutsumiini inspiraatiokuviin materiaalina muun muassa sitruunaa, perunalastuja, salaattia, muroja, suklaata ja karkkipaperien kääreitä. Homman hoksattuani lähes mikä tahansa materiaali taipuu suunnittelun jälkeen vaatteeksi kuin vaatteeksi.

Tilaustöitä lahjaksi

Tällä hetkellä toikkanentommi-käyttäjän julkaisemiin inspiraatiokuviin tulee tykkäysten lisäksi kymmeniä, ellei satoja kommentteja, joissa kehutaan, ihastellaan ja toivotaan kommentoijan omia fanituksen kohteitaan taiteilijan kohteeksi. Vaikka ehdotukset ovat olleet mairittelevia ja mielenkiintoisia, lopullisen päätöksen tekee taiteilija itse.

– Haluan haastaa itseäni. Aluksi en tehnyt inspiraatiokuviin kovinkaan yksityiskohtaisia kasvoja, mutta nyt pyrin keskittymään niihin. Myös materiaalin käytön mukanaan tuomat haasteet kiehtovat.

Positiivisen vastaanoton myötä Toikkanen aloitti kevytyrittämisen ja perusti nettisivut, joiden kautta hänelle voi esittää toiveita ja tilauksia. Tietysti korvausta vastaan.

Tilauksia on jo tullut. Monet ovat miettineet muoto- tai inspiraatiokuvaa syntymäpäivä-, valmistujais- tai rippilahjaksi.

– Odotan innolla, mitä kaikkea hyvää tämä vielä tuo. Vaikka minulle ja teoksilleni onkin tapahtunut jo paljon, positiivinen palaute yllättää ja ilahduttaa joka kerta.

"Paris Hiltoin alkoi seurata sinua"

Suomalaisten julkkisten lisäksi Tommi rohkaistui ajan myötä piirtämään myös ulkomaalaisia tähtiä. Eräänä tammikuun tiistaina miehen sydän oli hypätä kurkkuun.

– Olin viikko aikaisemmin julkaissut kuvan Paris Hiltonista. Tarkastelin puhelintani ohimennen, kun silmiini osui ilmoitus "Paris Hilton alkoi seurata sinua". Minua, Jyväskylässä asuvaa 24-vuotiasta miestä, alkoi seurata jenkkiläinen superjulkkis. Hetki meni tajuta mitä oli tapahtunut, mies kertoo innoissaan.

Hiltonilla on Instagram-sovelluksessa reilut 8 miljoonaa seuraajaa ja hänen julkaisuistaan tykkää päivittäin kymmeniä tuhansia ihmisiä. Tommin mukaan suomalaisten julkkisten antama huomio tuntui jo valmiiksi todella hyvältä ja vaikealta käsittää, mutta Hiltonin konkretisoituminen omaksi seuraajaksi oli aivan uskomaton hetki.

Ville Waali
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi