Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ihmiset ja ilmiöt

Lahtelainen morsiuspukuliike laajentaa Helsinkiin – palvelua tarjotaan jenkkityyliin

Jenny Nilsson toivoo, että uusi morsiusliikkeen konsepti koetaan yksilöllisenä ja henkilökohtaisena. - Morsiuspukuja kun ei hankita liukuhihnalta.

Viime heinäkuussa Suomen parhaaksi morsiuspukuliikkeeksi valitun lahtelaisen morsius- ja juhlapukuliike Glamourin yrittäjä Jenny Nilsson avaa maanantaina toisen liikkeensä Helsinkiin. Myös sen nimeksi tulee Glamour. Muuta yhteistä on se, että liikkeissä myydään morsiuspukuja.

Eroavaisuutta on liikkeiden palveluideassa ja ilmeissä. Helsingin Glamourissa keskitytään vain morsiamiin, eikä sieltä saa vuokrattua esimerkiksi miesten pukuja.

– Helsingin myymälä on avoinna vain sopimuksen mukaan. Näin palvelu ja pukujen sovitus on erityisen henkilökohtaista ja ylellistä. Asiakkaalle tarjotaan pukujen lisäksi elämys, lahtelainen Nilsson kertoo.

Sovituksesta veloitetaan muutaman kymmenen euron sovitusmaksu. Se sisältää pientä tarjottavaa, joita morsian voi nauttia yhdessä ystäviensä kanssa. Sovitukseen saa tuoda mukanaan neljä makutuomaria. Kunnon peileillä varustettu sovitustila on luotu liikkeen takaosaan.

– Sovituksesta tulee intiimi hetki, eikä sen aikana liikkeen ovi käy. Sovitusaika on aina vähintään puolitoista tuntia.

Lisärekrytoinnit edessä kenties tulevaisuudessa

Idea morsiuspukujen jenkkityylisestä ostos- ja sovituspalvelusta syntyi loppuvuonna Nilssonin ollessa Chicagossa. Matkan tarkoituksena oli kehittää Lahden myymälää, löytää uusia sisustusideoita ja imeä oppia amerikkalaisesta palvelukulttuurista. Vierailu lukuisissa hääpukuliikkeissä jätti myös ajatuksen toisen myymälän avaamisesta. Kun sopiva liiketila tuli tarjolle Helsingistä, oli päätös laajentamisesta valmis.

– Moni on kysynyt, miksei minulla ole myymälää Helsingissä. Kokemukseni on ainoastaan vahvistanut ajatusta, että tälle konseptille on oikeasti kysyntää ja kysyntää Helsingissä.

Erilaisissa television jenkkihääohjelmissa morsiuspukuliikkeet ovat suuria ja sovitukseen otetaan useita ryhmiä kerrallaan. Nilssonin pyrkimyksenä on tarjota liikkeessään puitteet pienimuotoiselle, tärkeälle ja ikimuistettavalla sovitushetkelle.

Toisen liikkeen avaaminen on yrittäjälle iso investointi, sillä yksin pukuja on oltava rekeissä toista sataa. Tällä hetkellä Nilsson työllistää kolme henkilöä, mutta lisärekrytoinnit tulevat varmasti kysymykseen tulevaisuudessa.

Oletko muutakin kuin yrittäjä, miten kaikki onnistuu?

– Toistaiseksi olen vielä myös vaimo. Kyllä se rakkaani on vielä kärsivällisesti odottanut. Tämän toisen hääpukuliikkeen remontoijaksi hän ei kyllä suostunut, Nilsson nauraa.

– Tätä tehdään rakkaudesta lajiin! Kyllähän yrittäjä on aina henkeen ja vereen yrittäjä, hän päättää.

Helsingin Glamour avaa Museokadulla Töölössä. Sen ilme poikkeaa Lahden Glamourista.
Minna Krupka
minna.krupka@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi