Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ihmiset ja ilmiöt

Kertomuksia yliluonnollisista kokemuksista - "Hänen unessa kohtaamansa nainen oli kuollut tulipalossa"

Odotettu vierailu

Eila oli käymässä entisessä kotikaupungissaan. Ennen kotimatkalle lähtemistä Eila päätti pistäytyä ex tempore -vierailulle vanhan ystävänsä Hannelen luo. Eila ei ollut tavannut ystäväänsä kymmeneen vuoteen eikä ilmoittanut hänelle tulostaan. Kun Eila saapui Hannelen luo, tämä seisoi ulkoportailla ovi auki ja kertoi odottelevansa Eilaa, jonka oli aistinut saapuvaksi. Hannele ei Eilan mukaan mitenkään voinut tietää vierailusta etukäteen, koska Eila teki päätöksen asiasta vain hetkeä aiemmin.

Työkaverit säikähtivät

Helena heräsi aamuyöstä kuumissaan ja ahdistuneena. Unessa hän oli nähnyt ison rakennuksen palavan syntymäkunnassaan. Lisäksi hän oli unessa kohdannut kylän hautausmaalla tutun mummon valkoisessa mekossaan. Kun Helena kertoi aamulla työpaikalla unestaan, hänen työkaverinsa pelästyivät. Selvisi, että yön aikana Helenan syntymäkunnassa oli palanut vanhainkoti. Myöhemmin Helena sai tietää, että hänen unessa kohtaamansa nainen oli kuollut tulipalossa. Työkaverien reaktio lisäsi Helenan tunnetta siitä, että tapahtunut oli arkitodellisuudesta poikkeavaa.

Vaarallinen mökkimatka

Erkin mökkimatka kulki pitkin mäkistä ja mutkaista tietä, jolla näkyvyys eteenpäin oli usein olematon. Yhdellä matkoista Erkin vaimolle tuli voimakas etiäinen siitä, että heitä lähestyy keskellä tietä hurjaa vauhtia ajava punainen auto. Vaimo kertoi tunteestaan ja komensi Erkkiä ajamaan heti tien reunaan. Mies totteli, vaikka käsky hymyilyttikin häntä. Pian heitä vastaan tuli punainen auto, joka ajoi ylinopeutta keskellä tietä.

Yhden suhde miljoonaan

Kun Einon isä kuoli vuonna 1988, isän häälahjaksi saama seinäkello pysähtyi. Myöhemmin selvisi, että kello pysähtyi minuutilleen siihen aikaan, jonka lääkäri merkitsi kuolinhetkeksi kuolintodistukseen. Eino pitää kelloa edelleen seinällä ja vetää sen epäsäännöllisesti aina muistaessaan. Yli 20 vuoden aikana kello ei ole pysähtynyt kertaakaan. Eino sanoo, että tapahtuman voi toki selittää sattumalla - toden­näköisyydellä yksi miljoonasta.

Elämän ainoa tähdenlento

Liisa meni isänsä kuoleman jälkeen parvekkeelle katsomaan taivasta ja pyysi merkkiä isänsä olemassaolosta. Hetken päästä taivaalla näkyi ensimmäinen tähdenlento, jonka Liisa on nähnyt. Liisalle tuli onnellinen ja helpottunut olo. Hän korostaa, ettei ole hullu vaan akateemisesti koulutettu ja töissä psykiat­rian alalla. Kokemus sai hänet kuitenkin uskomaan, ettei kaikki ole järjellä selitettävissä.

Perhoset kämmenellä

Tapio oli itsekseen mustikassa, kun metsästä lensi perhonen hänen olkapäälleen. Pian toinen perhonen liittyi sen seuraan, ja Tapio seurasi niiden lentoa. Ajatuksillaan Tapio kehotti perhosia lentämään hänen kämmenelleen, mikä tapahtui hetkeä myöhemmin. Viikon kuluttua Tapio tuli samaan paikkaan poimimaan marjoja. Perhoset ilmaantuivat jälleen paikalle ja lensivät suoraan Tapion kämmenelle. Tapiolle tuli hyvä olo, ja hän kertoo muuttuneensa kokemuksen jälkeen.

Suojelusenkeli

Ellen juoksi pikkutyttönä veljiensä perässä maantien yli. Veljet ehtivät tien toiselle puolelle, mutta Ellen huomasi liian myöhään, että auto lähestyy. Kuski pysäytti jarrut kirskuen ja luuli törmänneensä pieneen tyttöön. Ellen oli kuitenkin ehtinyt tuntea, kuinka jokin pehmeä töytäisi hänet viime hetkellä ojaan turvaan. Hän arvelee itse, että kyse oli suojelus­enkelistä.

Ruumiista irtautuminen

Milja osallistui viikonlopun pituiselle joogakurssille, vaikka hän poti flunssaa. Loppurentoutuksessa Milja makasi lattialla muiden kanssa, kun eräs kurssitoveri tuli hänen viereensä ja laittoi kädet Miljan pään päälle. Milja koki irtautuvansa ruumiistaan ja nousevansa kattoon. Hän näki oman kehonsa maassa, tunsi energialatauksen ja hyvän olon tunteen. Miljaa alkoi myös pelottaa se, miksi hän oli noussut kattoon ja kuinka hän pääsisi alas. Kun hän yritti palata kehoonsa, se onnistui. Samalla flunssainen olo oli kadonnut.

Pyhän hengen kosketus

Keijo eli työntäyteistä elämää, johon kuului humalahakuista juomista ja irtosuhteita. Kerran hän meni huvikseen katsomaan uskovaisten ylistyskokousta ja piti sitä typeränä. Jokin kokemuksessa kuitenkin kosketti Keijoa, sillä hän alkoi sen jälkeen lueskella Raamattua. Yli puolen vuoden lukemisen jälkeen hän koki eräänä iltana täyttyvänsä Pyhällä hengellä. Keijo tunsi luidensa kuumottavan ja että asiat avautuvat hänelle uudella tavalla. Kolmen viikon ajan hänen elimistöään poltteli, ja Keijolla oli hyvä olla. Hän muutti elämäntapansa ja tuli uskoon.

Pyörätuoli

Simo osallistui näytelmään, joka kertoi pyörätuolipotilaasta. Hänen mielestään esitys oli karkea ja näyttelijät voivat harjoitusten jälkeen henkisesti huonosti. Simo päätti jäädä pois näytelmästä ja lähteä ulkomaanmatkalle. Paluumatkalla Simo näki lentokoneen rappujen juurella täsmälleen samanlaisen pyörätuolin kuin näytelmässä oli käytetty. Välähdyksenomaisesti Simo näki itsensä istumassa tuolissa ja tunsi olevansa kahdessa paikassa samanaikaisesti. Myöhemmin eräs pyörätuolinäytelmän keskeisistä näyttelijöistä loukkaantui lavalla temppuillessaan ja joutui loppuelämäkseen pyörätuoliin. Simo kokee näyn olleen varoitus.

Kokemukset on kerätty teoksista: Mielen rajoilla - Arjen kummat kokemukset (2017) ja Yliluonnollinen kokemus - Tulkinta, merkitys ja vaikutukset (2017).

Heikki Kärki
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi