Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ihmiset ja ilmiöt

"Älä peitä pyllyä kokonaan" - lahtelainen tuo Suomeen kurvikkaiden naisten rantamuotia Brasiliasta

Brasilialaistyyppinen rantamuoti istuu mainiosti suomalaiseenkin rantamaisemaan. Kuva: Aku Isotalo

Viime kesän lopulla internetissä villitsi upouusi sana: merenneitoreidet. Se tarkoittaa reisiä, jotka osuvat toisiinsa, kun jalat ovat vierekkäin.

Merenneitoreidet oli vastalause niin sanotulle reisivako-laihdutusilmiölle ja samalla osa viime vuosina esiin noussutta kehomyönteisyyttä. Laihduttamisen sijaan kehotetaan hyväksymään oma kroppa sellaisena kuin se on.

"Kaikkea ei tarvitse peittää"

Myös rantaelämän keskuksessa Brasiliassa on huomattu plus-kokoisten ranta-asujen tarve, ja bikinejä tehdään aiempaa enemmän myös kurvikkaille naisille.

Yrittäjä Anne Viitaniemi (vasemmalla) neuvoo kaikkia korostamaan uima-asussa parhaita puoliaan. Mallina Tiina Jousala. Kuva: Aku Isotalo

Brasilialaiseen rantamuotiin ihastui vuonna 2012 myös maassa asunut lahtelainen Anne Viitaniemi. Hän perusti vastikään Bombom.fi-verkkokaupan, joka tuo Suomeen brasilialaisen perheyrityksen uima-asuja kurvikkaille naisille.

Suomalaisen ja brasilialaisen rantamuodissa materiaalit ja leikkaukset poikkeavat toisistaan. Brasiliassa asuja koristellaan jopa koruin ja värejä käytetään rohkeammin kuin Suomessa. Usein valmistajat pyrkivät erottumaan kilpailijoistaan jollakin erikoisuudella.

- Brasilialaiset uima-asut myös paljastavat vähän enemmän kuin suomalaiset. Kaikkea ei tarvitse peittää, Viitaniemi sanoo.

Korosta parhaita puoliasi

Viitaniemi neuvoo jokaista korostamaan uimapuvussakin parhaita puoliaan. Hyvin istuvat vaatteet näyttävät paremmilta kuin kaapumallit.

Pyllyäkään ei hänen mukaansa kannata peittää kokonaan, sillä silloin se vain näyttää isommalta. Lisäksi hyvä ryhti auttaa paljon.

Erityyppisillä uimapuvuilla voi korostaa tai tasapainottaa vartaloaan mielensä mukaan. Kuva: Aku Isotalo

Bombom.fi :n avoimet ovet Nastolassa lauantaina kello 10-15.

Rantamuoti

Tumma häivyttää, värit kiinnittävät huomion

Vartalotyyppejä on useita: lantiolta leveä A- eli päärynätyyppi, hartioista leveä Y-tyyppi, pyöreä omena- eli O-tyyppi, tasaisempi H-tyyppi ja tiimalasivartalo X. Läheskään kaikki eivät kuitenkaan edusta puhtaasti yhtä vartalotyyppiä.

Eri vartalotyypeillä korostuvat eri vartalon kohdat. Niitä voi tasapainottaa vaatteilla - tuoda esiin omia parhaita puolia tai häivyttää kohtia, joista saattaa olla epävarma. Tummat ja yksinkertaiset värit ja mallit häivyttävät ja kaventavat. Hapsut, kirjailut, kuviot ja värikkyys kiinnittävät huomion.

O-vartaloinen voi korostaa parhaita puoliaan uimapuvussa esimerkiksi vatsakohdan rypytyksillä, väreillä tai epäsymmetrisyydellä tai vaikkapa korkeammilla bikinihousuilla.

Bikinejä ja uimapukuja on valtavasti erilaisia. Halterneck kiinnitetään niskan takaa. Tankini on kaksiosainen bikini, jonka yläosa on toppimainen. Mix & match -bikineissä voi puolestaan vapaasti yhdistellä vaikka erikokoisia tai -kuosisia ylä- ja alaosia.

Lähteet: pukeutumisopas.com, kauneusjaterveys.fi, klingel.fi, mtv.fi, yhteishyvä.fi.

Marjaana Lahola
marjaana.lahola@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi