Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ihmiset ja ilmiöt

"Mies mustasukkainen kun lähden laivalle" - Kalevauva-yhtye poimii lauluntekstinsä Vauva.fi-sivuston keskustelupalstalta

Aapo Niininen (vas.) ja Kimmo Numminen ovat yhtä kuin Kalevauva-yhtye. Kuva: Leif Rosas/redstar

Elias Lönnrot kokosi Kalevalan kulkemalla pirtistä toiseen. Nykyajan Lönnrot on helsinkiläinen Kalevauva-yhtye: Aapo Niininen ja Kimmo Numminen keräävät laulujensa sanoitukset Vauva.fi-sivuston keskustelufoorumilta.

Laulujen nimet ovat samoja kuin viestiketjujen nimet: Mies mustasukkainen kun lähden laivalle, Pitääkö synnytyksessä todellakin olla alapää paljaana? ja Asia, mitä et haluaisi kenenkään saavan selville sinusta.

Vauva.fi on osoittautunut lauluntekijäkaksikolle aarreaitaksi.

- Se on yksi suosituimpia keskustelupalstoja ja legendaarisessa maineessa. Sinne aina päätyy, kun alkaa googlettaa, Numminen sanoo.

Vertaus Lönnrotiin on yhtyeen itsensä keksimä. Ajatus tuli siitä, kun Numminen ja Niininen näkivät keskustelupalstan viestiketjuissa yhtymäkohtia kansalliseepokseen. Tinder Horror Story toi mieleen Ainon ja Väinämöisen pieleen menneet treffit. Kuorsaava kissa, ei tätä kestä on peräisin väittelystä, joka muistutti Väinämöisen ja Joukahaisen kilpalaulantaa.

Kalevauva julkaisee laulujaan Youtubessa ja keikkailee. Numminen sanoo, että yhtyeellä on Vauva.fi:n kanssa lauluntekotavastaan sopimus. Koska laulujen sanoitukset on koottu anonyymeistä kirjoituksista, Kalevauva lahjoittaa osan tekijänoikeustuloistaan hyväntekeväisyyteen. Kohteeksi on valikoitunut Ensi- ja turvakotien liitto.

- Teemme näitä lauluja kunnioittavasti, emme ivaillen. Haluamme olla objektiivisia sanansaattajia, Jyväskylän yliopistosta musiikinopettajaksi valmistunut Numminen linjaa.

Vauva.fi

Suosituimmat keskusteluketjut vko 2

1. Tuntemanne supersaidat ihmiset.

2. Tilanteet, joissa suunne on jäänyt auki.

3. Teri Niitti on kuollut.

4. Asioita, joita ette ymmärrä elokuvissa jne.

5. Millaisen naisen nämä yksin jääneet kilttimiehet haluaisivat?

Mikko Lundell
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi