Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Teemat

Kesämekko ja huimat korot - katso miten käy, kun lapsi saa valita äidin tyylin

"Tylsä, tumma"

"Yleensä juoksuhousuissa"

"Mitkä nääkin on?"

Raati on yksimielinen: Äiti on kaunis, mutta vaatteissa olisi parantamisen varaa. Mira Saastamoinen huomasi Anna lapsesi pukea sinut -päivän asut viime vuonna somessa, ja päätti osallistua tempaukseen itsekin.

- Katsotaan, löytyykö muuta kuin urheilukamoja ja mustaa.

Mira Saastamoisen tyttäret Emilia, Aada ja Iisa aikovat houkutella äidin irti leggingseistä ja villasukista. Kuva: Katja Luoma
Iisa, 6, Emilia, 8, ja Aada Ahola, 10, ryntäävät äidin vaatekaapille ja vetävät yksissä tuumin kaapista korkeimmat korot. "Korkkarit kattoon! Joo! Korkkarit kattoon", raikuvat huudot. Äitiä alkaa jännittää.

- Ennen jaksoin painaa koko yön noilla, mutta en enää. Olisikohan pitänyt piilottaa ensin ne, joita en halua laittaa päälle?

Samassa Iisa jo heiluttelee ilmassa mustia pitsialusvaatteita.

- Oho! Saastamoista naurattaa.

- Jos mä lähtisin noissa töihin, niin mitähän duunia mä tekisinkään?

Villasukista ja treenivaatteista punaiseen mekkoon

Kun Saastamoinen saa itse valita, hän viihtyy villasukissa ja treenivaatteissa. Sängyn päälle ilmestyvien vaatekasojen perusteella tyttärillä on kuitenkin aivan muuta mielessä. Pian itseään tulevaksi rap-artisti Pikku-Nakiksi tituleeraavan Iisan suusta pääsee ilkikurinen nauru, kuin elokuvan pahikselta. Kasan päällimmäiseksi lentää kirkkaanpunainen mekko.

- Tämä on hassu, tämän laitat!

Saastamoinen tekee työtä käskettyä. Mekko on Saastamoisen äidin isän äidin ompelema, ja viimeksi se pääsi käyttöön, kun Emilia oli vielä mahassa. Nyt leveä kesämekko sidotaan muotoon nahkavyöllä.

- Tulee tosi naisellinen olo! Saastamoinen ihastelee.

- Alkaa tehdä mieli skumppaa ja mansikoita.

Aada sen sijaan peittää kasvot käsiinsä.

- Apua! En pysty katsomaan! Hän vaikeroi.

Iisan valitsema mekko jakaa mielipiteet. Emilian mielestä mekko sopii kyllä äiti Mira Saastamoiselle, mutta kengät eivät käy mekkoon. Aada ei laittaisi asua päälle lainkaan. Kuva: Katja Luoma

Täyden kympin asu löytyy

Iisan ensimmäinen idea olisi ollut pukea äiti kimaltelevaan siniseen Frozen-elokuvan Elsan mekkoon, mutta se ei taida mahtua päälle. Elokuva on sekä äidin että tyttären suosikki, koska siinä ei ole "ällöä rakkaustarinaa".

- Se on paras kohta kun Anna vetää Hansia lättyyn!

Stylistit sovittelevat äidin päälle asun toisensa jälkeen. Tempaus osoittautuu hyväksi tavaksi käydä keväällä vaatekaappi läpi. Ylähyllyiltä ja laatikkojen pohjilta vedetään näkyville kaikki unohtuneet asusteet, ja sovittaessa joukosta voi karsia väärän kokoiset vaatteet. Samalla pääsee pitämään hauskaa lasten kanssa.

Lopulta löytyy perheen yhteinen suosikki. Päällä on Aadan valitsema valkoisen topin ja farkkujen yhdistelmä - tosin korkoa on alla tässäkin asussa reilusti yli kymmenen senttiä.

- Äiti mäkin haluun noi vaatteet, ton, ton ja noi korkokengät! Iisa julistaa.

Jalkaan korot seuraavaksi sujahtavatkin, tai paremminkin jalka niihin, sillä kengissä on neiti Pikku-Nakille vielä ainakin viisi kokoa kasvunvaraa.

- Täysi kymppi! Emiliakin arvioi.

Äitikin on tyytyväinen

Suosikkiasu saa myös mallin hyväksynnän.

- Kyllä luotto lasten makuun kannatti. Tämä ei ole edes villi yhdistelmä, mutta silti ei tule laitettua itse päälle, Saastamoinen ihmettelee.

Hän lupaa korjata asian perjantaina, kun lähtee kavereiden kanssa Helsinkiin tanssiesitykseen.

- Tähän täytyy kyllä lähteä mukaan sata lasissa.

Yhteinen suosikki äidille löytyy farkuista, topista ja korkokengistä, mutta itselleen tytöt valitsevat päälle kaapin hienoimmat juhlamekot. Kuva: Katja Luoma

Anna lapsesi pukea sinut -päivää vietetään perjantaina 21.4.

Sara Vainio
sara.vainio@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen