Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Arki

Ensitreffit alttarilla -ohjelman lahtelainen Rosa yllättyi vahvoista tunteista - sormusta ei kuitenkaan näy nimettömässä

Lahtelainen morsian tunsi huojennusta miehen nähtyään. Hän ei saa kertoa, mitä avioliitolle nyt kuuluu.

Kotkasta Lahteen opiskelujen perässä muuttanut Rosa on viihtynyt Lahdessa hyvin. Urheilu on naiselle hyvin tärkeää. Kuva: Sami Lettojärvi

Koskettavan kirjeen lukeminen tulevalta aviomieheltä, hermostunut ensikohtaaminen alttarilla, aviomiehen laulama huomenlahjalaulu, herkkiä hetkiä häämatkalla ja yhteen muuttamisen hankaluuksia. Muun muassa tällaisia suuria hetkiä lahtelainen Rosa on elänyt tv-kansan silmien edessä osallistuttuaan Ensitreffit alttarilla -ohjelmaan. Päijät-Hämeen keskussairaalan päivystyksessä sairaanhoitajana työskentelevä 26-vuotias Rosa kertoo leikitelleensä ajatuksella ohjelmaan hakemisesta jo jonkin aikaa. Lopulta päätös mennä naimisiin asiantuntijoiden valitseman tuntemattoman miehen kanssa ei ollut kovin vaikea. Kukaan lähipiiristäkään ei yllättynyt.

– Olin katsonut ohjelman kaikki edelliset kaudet, ja mielestäni se on mielenkiintoinen formaatti. Ohjelma on lempeä, eikä siinä haeta turhaa draamaa. Ajattelin, että tätä kautta on varmasti paremmat mahdollisuudet löytää oikea henkilö. Deittailu turhautti ja Tinder-maailmakin tuntui inhottavalta, Rosa juttelee lahtelaisessa kahvilassa.

Ennen ohjelmaan pääsyä Rosa kävi muiden kokelaiden tavoin läpi pitkän ja perusteellisen testirumban. Jo hakuprosessin aikana hän kertoo oppineensa paljon itsestään, omista vahvuuksistaan ja heikkouksistaan ja siitä, mitä hän hakee kumppanilta. Aika nopeasti Rosalle ja hänen läheisilleen tuli sellainen olo, että kohta mennään naimisiin. Silti tieto ohjelmaan pääsystä oli positiivinen järkytys.

– Aikataulu jo ennen häitä oli hyvin tiukka, mikä vähän vaikeutti asian käsittelyä. Välillä iski paniikki ja välillä tuntui, että näinhän tämän pitää mennäkin.

Rosan osallistuminen Ensitreffit alttarilla -ohjelmaan ei tullut läheisille yllätyksenä. Kuva: Sami Lettojärvi

Jännittävä hääpäivä

Hääpäivänä Rosa jännitti niin paljon, ettei muista päivästä oikein mitään. Suomen linnassa pidetyissä häissä häntä odotti 28-vuotias palotarkastaja Eetu.

– Alttarilla tunsin huojennusta, kun sain vihdoin kasvot miehelleni. Taisin halatakin Eetua, ja huomasin, että hänkin oli hyvin hermostunut. Koko hääpäivä meni omassa kuplassa ja siksi sitä jaksoa oli kiva katsoa televisiosta.

Pari päivää häiden jälkeen juuri toisiinsa tutustunut aviopari lähti häämatkalle Roomaan, jonne kameratkin seurasivat perässä. Matka oli Rosalle intensiivisyydessään rankka ja nosti tunteita pintaan. Tv:n katsojillekin Rosan ahdistus välittyi viimeistään silloin, kun tuore vaimo halusi istua yksin puiston penkillä.

Samanlaista tunnelmaa oli aistittavissa, kun Eetu matkan jälkeen muutti Rosan luokse asumaan.

– Minulla oli juuri yövuoroviikko menossa eikä meillä siksi ollut yhteistä aikaa. Eetukin kävi töissä. Välillä purin väsymystä ja ahdistusta suoraan kameralle. Luulin varautuneeni ohjelmaan, mutta tunteiden vuoristorata yllätti. Oikeassa elämässä tilanteet eivät etene näin nopeasti. Painetta lisäsi se, että molemmat olivat tosissaan liikkeellä ja halusimme löytää oikean kumppanin.

Häämatkalla Roomassa Rosa ja Eetu tutustuivat toisiinsa ja katselivat nähtävyyksiä. Kuva: MTV

Asiantuntijoista apua

Enempää Rosa ei oikeastaan voi ohjelman ja parisuhteen etenemisestä kertoakaan, sillä kolmen tuoreen pariskunnan edesottamuksia seurataan useamman viikon ajan. Viimeisessä jaksossa parit päättävät, jatkavatko he yhdessä avioparina vai eroavatko. Parien tukena on ohjelmassa samat asiantuntijat, jotka olivat yhdistämässä uusia pareja.

– Minä koin asiantuntijat meille tosi hyödyllisiksi. He olivat koko ajan turvana taustalla, ja välillä kävimme heidän luonaan juttusilla.

Asiantuntijat perustelivat Rosan ja Eetun yhteen laittamista muun muassa tunteellisuudella ja sopivalla tasapainolla. Rosa näyttää vahvasti kaikki tunteensa ja kiltiksi sanottu Eetu taas tykkää puhua paljon tunteistaan.

– Tunnistan meidät näistä kuvauksista. Varsinkin häämatkalla meillä oli pitkiä keskusteluja tunteista. Opin ohjelman kautta senkin, että tunteitaan ei kannata piilotella. Tilannetajua pitää tietysti olla, hän muotoilee.

Rosa epäilee, ettei heistä Eetun kanssa olisi tullut paria ohjelman ulkopuolella. Edellisiin kumppaneihin verrattuna Eetu on kumppanina kiltimpi ja nuorempi.

Rosa ja Eetu menivät naimisiin Suomenlinnassa. Hääpäivänä oli jännitystä ilmassa. Kuva: MTV

Toiveena urheilullinen kumppani

Rosan työpaikalla on seurattu ohjelmaa ja aiheesta puhutaan ahkerasti. Kahvilassakin viereisen pöydän rouvat tunnistavat naisen ja kertovat jännittävänsä parin puolesta.

– Aika moni kyselee, miten meidän käy, mutta en saa kommentoida mitään, Rosa hymyilee.

Sormusta hänellä ei näy nimettömässä sormessa, mutta se voi olla taktinen veto.

Kotkasta opiskelupaikan perässä muuttanut Rosa on viihtynyt Lahdessa jo kuusi vuotta. Hektistä työtä sairaanhoitaja kertoo tasapainottavansa urheilemalla. Päälajina oleva triathlon vetää naisen usein lenkille ja pyöräilemään. Hän kuvailee olevansa tavoitteellinen niin työ- kuin vapaa-ajallakin.

– Toivoin urheilullista kumppania. Lajilla ei ole väliä, mutta pitää ymmärtää urheiluun menevä aika. Hyvään parisuhteeseen kuuluu sopiva määrä omaa aikaa ja yhdessä jaettavia juttuja, Rosa sanoo.

Lue myös: Lahtelainen avopari tapasi suositussa deittisovelluksessa: "Joillekin se, että on tavattu Tinderissä, on yhä tabu"
Chiméne Bavard
chimene.bavard@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi