Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Arki

Nyt halutaan toiminnalliset lastenjuhlat poissa kotoa - synttäripalveluita myyvillä kymmenien prosenttien kasvu

Kuva: Janne Riikonen

Valtakunnallisen sisäleikkipuisto HopLopin toimitusjohtajan Tomi Pulkin mukaan juhlapaikkasynttäreiden suosio on lähtenyt nyt voimakkaaseen kasvuun. HopLopeissa järjestetään kymmeniä tuhansia kutsuja vuosittain ympäri Suomen.

- Nyt puhutaan kuusinumeroisesta luvusta, kun lasketaan, kuinka moni lapsi käy vuodessa HopLop-synttäreillä ympäri Suomea. Juhlien suosiossa on kovaa kasvua, meillä kymmeniä prosentteja vuodessa.

Varkauden Vauhtikellarin synttäritilaukset ovat viime vuosina lisääntyneet 10-20 prosenttia vuosittain.

- Aikuinen pääsee helpommalla ja saa lähteä, kun juhlat ovat ohi. Sitä vanhemmat arvostavat. Siivous on aikuisille aika iso juttu, pohtii Varkauden Vauhtikellarin yrittäjä Sami Korhonen.

- Valmiissa juhlapaikassa kukaan ei kiellä juoksemasta, riehumasta ja huutamasta, sitähän lapset rakastavat, tietää Korhonen.

Elämyksiä ja voimien säästöä

Moni juhlanjärjestäjä arvioi, että myös nykyajan hektisyyden takia vanhemmilla ei ole aikaa tai ”voimia” järjestää kotona.

- Synttäreiden trendinä on nyt toiminnallisuus, ja lapsille halutaan tarjota elämyksiä. Jos otat synttärisakin kotiin, niin neljän lapsen äitinä tiedän, että sitä on aika puhki. Kaupungissa voi olla hankalaakin ottaa 12 lasta kotiin, sanoo Anne Vihonen, joka on toinen juhlapalvelu Jenga Jengalan järjestäjistä.

Tomi Pulkki muistaa, kuinka juhlapaikkasynttärit lähtivät rakettimaiseen kasvuun 7-8 vuotta sitten. Into tasaantui, mutta nyt hampurilaisravintoloiden ja sisäleikkipaikkojen kylkeen on tullut valtavasti muita toimijoita, kuten museoita ja kuntosaleja.

- Ne, keiden ydinbisnekseen synttäreiden järjestäminen kuuluu, ovat vahvistaneet asemiaan. Sen sijaan pois ovat jääneet ne yrittäjät, joilla synttäritoiminta on ollut vain marginaalista, Pulkki sanoo.

Juhlapaikkojen hinnat vaihtelevat toiminnallisuuden ja tarjoilumäärien mukaan hieman alle satasesta useisiin satoihin euroihin.

Kristiina Poutiainen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X