Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Matkailu

Skópeloksen saarella matkaillaan ensimmäisen Mamma Mia -leffan maisemissa

Näyttelijä Meryl Streep lomailee yhä vuonna 2008 valmistuneen elokuvan kuvauspaikoilla. Leffan jatko-osaa ei enää kuvattu Kreikassa.

Amarandos Cape on kaunis poukama Agnontasin alueella. Kuva: Petri Tuunanen

Skópeloksen saari kuuluu Kreikan Pohjoisten Sporadien saariryhmään. Saari tunnetaan vehreydestään, turkooseista rannoistaan sekä perinteisestä arkkitehtuuristaan. Paikallisia asukkaita saarella asuu viitisen tuhatta.

Jos odotat lomakohteeltasi lepoa ja rauhaa, löydät täältä etsimäsi. Monien turistirysien sijaan Skópelos tarjoaa palan aitoa kreikkalaisuutta ja luonnon kauneutta.

Skópeloksella on helppo tutustua paikallisiin. Kuva: Petri Tuunanen

Skópeloksella ei ole omaa lentokenttää, mutta Skiathoksen kautta saarelle pääsee laivalla alle tunnissa.

Aluksi Skópeloksen keskustan pienuus saattaa jopa hätkähdyttää. Muutamia ostoskatuja ja supermarketitkin ovat laskettavissa yhden käden sormilla. Hyviä ja edullisia ruokapaikkoja löytyy silti joka lähtöön.

Kuvauspaikat suosittuja retkikohteita

Aiemmin lähinnä kreikkalaisten omana lomaparatiisina toiminut Skópelos nousi maailmanlaajuisen kiinnostuksen kohteeksi, kun sen upeissa maisemissa kuvattiin vuonna 2008 valmistunut hittielokuva Mamma Mia.

Silmiähiveleviä näköaloja. Kuva: Petri Tuunanen

Kuvauspaikoista on tullut suosittuja retkikohteita.

Paikalliset ihmiset paljastavat myös elokuvan päätähden Meryl Streepin lomailevan saarella usein.

Heinäkuussa valkokankaille tullutta Mamma Mia! Here We Go Again -elokuvaa eli kymmenen vuoden takaisen Mamma Mian jatko-osaa ei kuitenkaan taloudellisista syistä kuvattu Skópeloksella vaan Dalmatian alueella Kroatiassa.

Nähtäväksi jää, aiheuttaako jatko-osa vastaavanlaisen turistirynnistyksen Balkanille.

Tässä viisi vinkkiä Skópeloksen kävijälle:

1. Stafilos Beach

Suosituin saaren rannoista. Suosio perustuu sijaintiin, joka on nelisen kilometriä Skópeloksen kaupungista. Rannan tuntumassa sijaitsee erinomainen Stafilos Restaurant, josta on silmiähivelevä näköala alas merelle.

2. Kastani Beach

Tällä rannalla on kuvattu ensimmäisen Mamma Mia -elokuvan rantakohtaukset.

3. Agios Ioanniksen kirkko

Saaren pohjoisosassa korkealla sijaitseva kappeli on toinen Mamma Mian kuuluisaksi tekemistä nähtävyyksistä. Kirkolle johtaa kapea kiviportaista tehty polku.

Sadankymmenen askelman kävely vaatii hieman voimia, mutta maksaa vaivan. Tunnelma ylhäällä on rauhallisen satumainen ja näköalat saavat haukkomaan henkeä.

4. Amarandos Cape

Kaunis poukama Agnontasin alueella. Varsinaista opastusta niemelle ei ole, mutta sinne pääsee esimerkiksi vuokraamalla auton tai bussilla. Amarandos Cape tarjoaa viehättäviä poukamia, joissa voit nauttia omasta rauhasta ja uida kristallinkirkkaassa vedessä. Tämäkin alue ja kolme puuta näyttäytyvät ensimmäisessä Mamma Mia -elokuvassa.

5. Glossa

Skópeloksen toiseksi suurin kaupunki, joka sijaitsee kukkulalla saaren pohjoisosassa. Jos haluaa tutustua saaren moniin kirkkoihin, on vierailu Glossassa paikallaan. Kaupungista johtaa mutkainen jyrkkä tie alas viehättävään Loutrakin satamaan.

Petri Tuunainen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi