Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Matkailu
Mia
Rouvinen
mia.rouvinen@karjalainen.fi

Hotelli ei ole aina sopivin vaihtoehto

Airbnb:n sijainti oli erinomainen, koira sai jäädä välillä sisälle nukkumaan, ja autolle oli parkkipaikka talon edessä, kirjoittaa Mia Rouvinen.

Hotellissa yöpyminen on välillä ihanaa: kaikki on puhdasta ja vaivatonta. Aamulla pääsee valmiiseen pöytään, matkalaukut saa jätettyä hotellin säilytykseen ja respasta saa taksin.

Kuitenkin jo muutaman vuoden olen punninnut lomamatkoja suunnitellessani, haluanko hotellin vai lisää neliöitä ja keittiön. Olen vuokrannut muutaman kerran yritysten kautta huoneistoja ja ollut tyytyväinen.

Pienen asunnon saa keskustastakin edullisen hotellin hinnalla tai halvemmalla. Aamiaisaikansa ja -paikkansa voi valita itse, eikä aina ole pakko etsiä illallisravintolaa. Tilaa on enemmän kuin perushotellihuoneessa.

Juhannusviikolla majoituin ensimmäistä kertaa Airbnb-asunnossa, kun kävin ystäväni ja koirani kanssa Tartossa. Ennen reissua majapaikalle asetettiin neljä ehtoa: sallittu koirille, sijaitsee keskustassa, oma autopaikka ja kohtuullinen hinta.

Ystäväni löysi yksityishenkilön vuokraaman kolmion, joka maksoi kahdelta yöltä piirun alle sata euroa. Asunnossa majoittuneiden arvioissa ei ollut moitteita.

Perillä meitä odotti vanha puutalo, jonka kuluneet sisärappuset viettivät pahasti. Mieleen tuli, että tämä saattoi olla yksi niitä kuvausta vastaamattomia asuntoja, joita kuulemma voi tulla vastaan.

Oven takana oli kuitenkin hauska ja persoonallinen asunto. Hieman eri paria olevia vanhoja huonekaluja ja astioita mutta puhdasta ja siistiä – kelvolliset sängytkin.

Asunnon sijainti oli erinomainen, ja kävellen pääsi lähes kaikkialle. Koira sai välillä jäädä nukkumaan viileään asuntoon, ja autolle oli parkkipaikka talon edessä.

Läheisistä kahviloista sai aamiaista ja asunnolla olleista turistiesitteistä lisävinkkejä päivien suunnitteluun. Kaikille oli omat makuuhuoneet ja asunnossa muutenkin tilaa olla.

Airbnb oli reissullemme sopivin majoitus, sillä jaettu hotellihuone olisi ollut liian ahdas ja maksanut ainakin tuplasti. Kokemuksesta jäi halu käyttää palvelua, ja asunto onkin jo buukattu elokuun koiralomalle ystävien kanssa.

Sitä ennen nautin kuitenkin huolettomasta hotellilomasta.

Kirjoittaja on Sunnuntaisuomalaisen toimittaja.

Mia Rouvinen
mia.rouvinen@karjalainen.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi