Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Matkailu

Ruokaa suojellussa puutalossa ja Teletornissa - virolaisen keittiön perusta on paikallisuus

Nopissa on ravintolan lisäksi myymälä. Kuva: Marjo Koivumaki

Tallinnaan nousee uusia ravintoloita kaiken aikaa. Virolaisen keittiön perusta on paikallisuus, ja moni ravintola ylläpitää virolaista ruokakulttuuria. Muun muassa Nop-ravintola tarjoaa paikallisia makuja, ravintola on erikoistunut kananmunaruokiin.

Ruokatiedon mukaan virolaisen keittiön perustan muodostavat kotoisat antimet, jotka valmistetaan paikallisista raaka-aineista ja paikallisella tavalla. Perusaterialla on mukana perunaa, kananmunaa, leipää, kasviksia, juureksia ja vähän kalaa, mutta ennen kaikkea reilusti rasvaista sianlihaa.

Nop sijaitsee satavuotiaassa puutalossa. Kuva: MarjoKoivumaki

Nopissa on ravintolan lisäksi myymälä, josta saa paikallisten pientuottajien elintarvikkeita, myös luomua, biodynaamisia viinejä, lihatuotteita ja omatekoisia leipiä. Nop sijaitsee rauhallisella sivukadulla lähellä Kadriorgia, osoitteessa J. Köleri 1.

Toinen uutuus on ravintola Tallinnan Teletornin 22. kerroksessa. Aamiaisen, lounaan ja illallisen ruokalista on koottu pohjoismaisista mauista. Ravintolassa vierailu vaatii pääsylipun ostamista Teletorniin.

Boijer Katarina
Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS Verkko Plus 1 kk vain 7,90 € (norm. 14,50 €) ja pääset käsiksi kaikkiin Etelä-Suomen Sanomien maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1 kk 7,90 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X