Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Matkailu

Lahden seutu markkinoi itseään matkamessuilla porttina Järvi-Suomeen

Havainnekuva kolmen maakunnan yhteiseltä messuosastolta. Kuva: admin

Lahden seudun kunnat esittäytyvät yhteisellä osastolla Pirkanmaan ja Keski-Suomen kanssa ensi viikolla järjestettävillä Matka 2018 -messuilla Helsingissä. Pohjois-Euroopan suurimpaan matkailualan tapahtumaan osallistuvat Päijät-Hämeestä Lahti, Asikkala, Hartola, Hollola, Iitti, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä. Lisäksi mukana on yrityksiä.

Lahden seudun kuntien markkinoinnista vastaavan Lahti Regionin toimitusjohtaja Raija Forsman kertoo, että yhteistyötä kokeillaan kolmen maakunnan kesken ensimmäistä kertaa.

- Suomi on pieni maa. Mitä enemmän pystymme tekemään yhteistyötä, sen parempi, Forsman toteaa.

Aiemmin yksin

Kaksilla edellisillä matkamessuilla Lahden seutu oli näyttävästi esillä yksin omalla osastollaan. Forsman kertoo, että silloin laajaa kiinnostusta herättivät Hiihdon MM-kisat. Nyt vastaavanlaisia tapahtumia ei ole näköpiirissä.

Matkailumarkkinoinnissa on Forsmanin mukaan perusteltua päästä eroon kuntien ja maakuntien välisistä rajoista.

- Niillä ei ole merkitystä matkailijoillekaan.

Yhteistyö on Forsmanin mukaan myös taloudellisesti järkevää, sillä kolmen toimijan kesken saadaan näyttävämpi osasto kuin yksin. Matkamessujen yhteisosaston kokonaisbudjetti on 60 000 euroa, josta Lahden seudun osuus on 20 000 euroa.

Järvialue lähellä

Uuden yhteistyön myötä Lahden seudun kuntia markkinoidaan läntisenä porttina Järvi-Suomeen. Forsman toteaa, että Lahden seuduilla alueella sijaitsevat ensimmäiset kunnat, joissa turistit pääsevät lomailemaan Järvi-Suomessa, kun he lentävät Helsinkiin.

- Pohjoismaiden saavutettavin järvialue on vain 50 minuutin päässä Helsinki-Vantaan lentokentältä, Forsman sanoo.

Messut käynnistävät laajemman, läntistä Järvi-Suomea markkinoivan yhteistyön valtakunnallisten Business Finlandin ja Visit Finlandin kanssa. Western Lakeland -yhteistyössä on mukana neljäskin maakunta, Kanta-Häme, mutta se ei vielä tänä vuonna ole mukana yhteisellä messuosastolla.

Kansainvälistä markkinointia kohdennetaan erityisesti Saksaan ja Japaniin. Matkamessuja ennen Lahden seutuun tutustuu myös joukko kansainvälisiä matkailu- ja ruokabloggareita.

Matka 2018 -messuilla on mukana lähes 1 000 matkanjärjestäjää, matkakohdetta ja matkailualan palveluyritystä yli 80 maasta.

Messut järjestetään 17.-21. tammikuuta. Yleisölle ne ovat avoinna 19.-21.1. Samaan aikaan järjestetään myös Caravan-tapahtuma.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
Aiotko käydä matkamessuilla?
Aiotko käydä matkamessuilla?
Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 vk 0 € ja pääset käsiksi kaikkiin Etelä-Suomen Sanomien maksullisiin sisältöihin

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X