Etlarin eväät: Sieniseljanka

Sienistä saat edullisesti maukkaan aterian aineksia ja lisäksi paljon hyvää makua.

Sieniseljanka

2 porkkanaa

pala palsternakkaa

pala juuriselleriä

1 sipuli

3 valkosipulin kynttä

2–3 rkl öljyä

1 l kasvislientä

5 perunaa

250 g keitettyjä rouskuja tai pakastettuja muita sieniä

1 dl tomaattipyreetä

mustapippuria, timjamia, kirveliä

1 maustekurkku

hienonnettua persiljaa

1. Kuori ja suikaloi juurekset ja sipulit ja kiehauta ne öljyssä.

2. Lisää kasvisliemi ja kuoritut, suikaloidut perunat. Keitä 20–30 minuuttia.

3. Lisää sienet keittoon. Kuumenna. Mausta keitto tomaattipyreellä ja mausteilla.

4. Ennen tarjoilua lisää joukkoon suikaloitu maustekurkku ja persiljaa.

5. Tarjoa keiton kanssa ranskankermaa tai kermaviiliä sekä hyvää leipää.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut