Salaattiin sopivia yrttejä ovat esimerkiksi timjami tai minttu.
Linssi-kasvissalaatti
1 tlk kypsiä linssejä (noin 4 dl)
2 omenaa tai päärynää
1 rkl margariinia
1 rkl hunajaa
1 ruukku salaattia
100 g sinihomejuustoa
1 dl pähkinä- tai mantelirouhetta
kastike:
3 rkl rypsiöljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
1. Valuta ja huuhtele valmiiksi kypsennetyt linssit. (Jos käytät kuivattuja linssejä, keitä pakkauksen ohjeen mukaan.)
2. Sekoita kastikkeen ainekset. Valele kastike kypsille linsseille, sekoita ja jätä vetäytymään.
3. Leikkaa huuhdotut omenat tai päärynät lohkoiksi. Poista siemenkodat.
4. Sulata margariini paistinpannulla ja paista hedelmälohkoja hetki, jotta ne saavat hieman väriä.
5. Valuta päälle tilkka hunajaa.
6. Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet. Levitä ne laakealle tarjoiluastialle.
7. Lisää linssit ja hedelmälohkot.
8. Murenna pinnalle juusto ja ripottele päälle pähkinä- tai mantelirouhe.