Ruokavisa haastaa yläkoululaiset pohtimaan kestävää kouluruokailua

Ruokavisa on yläkouluille suunnattu osaamiskilpailu, jonka avulla tutustutaan ruuan vastuullisuuteen. Tuire Punkki

Eija Marja-aho

Yläkoululaisille suunnattua Vuoden 2020 Ruokavisa -osaamiskilpailua kisataan verkossa vielä 14. helmikuuta saakka.

Tämän lukuvuoden Ruokavisan teemana on kestävä kouluruokailu. Ruokavisaan voi valmistautua opetusmateriaalin avulla: kouluruokailua käsittelevä opetusmateriaali perustuu diasarjoihin.

Ensimmäinen diasarja johdattelee kouluruokailun pariin, ja siinä pohditaan, mitä kaikkea kestävä kouluruokailu tarkoittaa. Toisessa diasarjassa pureudutaan kouluruokailun alkuperään ja ympäristövaikutuksiin erityisesti joukkoruokailun näkökulmasta. Kolmannessa kokonaisuudessa pohditaan kouluruokailun sosiaalista ulottuvuutta ja hyvinvointia.

Ruokavisassa kolme maakunnallisesti parhaiten menestynyttä koulua kutsutaan loppukilpailuun Helsinkiin huhtikuussa.

Ruokavisa käydään tänä lukuvuonna jo kymmenettä kertaa.

Kasvisruoan menekki harppasi Lahden alueen kouluissa – kehityksen takana on yksinkertainen muutos

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut