Haluaisitko paimentaa lampaita? Hakuaika suosittuun kesäpestiin alkoi taas

Helmikuussa arvotaan lammaspaimenia 15 eri kohteeseen. Emma Nikander

Chiméne Bavard

Hakuaika Metsähallituksen suosituille Paimenviikoille on alkanut. Arvonnassa onnekkaat hakijat saavat vuokrata kesällä viikoksi tilan tai tuvan suomalaisten perinnemaisemien keskeltä ja kokeilla maalaiselämää paimentaen lampaita, lehmiä tai hevosia.

Paimenten tehtäviin kuuluu muun muassa vaihtaa eläimille raikas juomavesi, seurata eläinten yleiskuntoa ja siirtää ne laidunlohkolta seuraavalle. Metsähallituksen Luontopalvelujen henkilökunta perehdyttää uudet paimenet, joten aiempaa kokemusta lampaiden tai lehmien hoidosta ei tarvita.

Paimenviikko maksaa

15 kohteen on joukossa on tänä vuonna yksi uusi paikka eli Punkaharju, missä voi Pihlajaveden rannalla maistaa lammaspaimenen elämää maisemanhoito- ja kulttuuriperintökohteessa. Muita paimenpaikkoja on tarjolla muun muassa Evolla, Kolilla ja Lemmenjoella. Evolla on lehmipaimenviikko, jonne voi ottaa mukaan koiran, mutta se on pidettävä kiinni. Utsjoella paimen pääsee majoittumaan aidolle saamelaistilalle.

Paimenviikot ovat maksullisia ja saadut tulot käytetään kohteiden ylläpitoon ja luonnonhoitoon. Esimerkiksi viikko Punkaharjulla maksaa 550 euroa.

Lammaspaimenet arvotaan ilmoittautuneiden joukosta helmikuun aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.