Etlarin eväät: Broileri-juurespelti

Käytä purjon vihreä osa kasvisliemeen tai tuomaan makua pataruokiin.

Broileri-juurespelti

n. 1 kg maustamattomia broilerin koipireisiä

2 rkl öljyä

3 rkl hunajaa

2 tl suolaa

1 tl broilerimaustetta

1 pieni sitruuna

600 g palsternakkaa

5 isoa perunaa (kiinteä lajike)

2 keskikokoista purjoa

2 rkl rypsiöljyä

1 rkl kuivattua tai 2 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna

suolaa

1. Nosta broilerinkoivet kulhoon. Sekoita öljy, hunaja, suola ja broilerimauste keskenään ja lisää joukkoon.

2. Leikkaa sitruuna ohuiksi viipaleiksi. Kääntele viipaleet broilerien joukkoon ja anna maustua.

3. Kuori ja paloittele palsternakat ja perunat lohkoiksi.

4. Leikkaa purjoista vihreä osa pois, halkaise valkoinen osa ja huuhtele. Paloittele purjo noin 5 cm paloiksi.

5. Nosta kaikki kasvikset syvälle uunipellille leivinpaperin päälle, valuta päälle öljy. Mausta rosmariinilla ja suolalla. Paista kasviksia ensin 200-asteisesssa uunissa 10 minuuttia.

6. Nosta pelti uunista ja lisää broilerit sitruunaviipaleineen. Jatka paistamista vielä noin 50 minuuttia, kunnes broileri on kypsä (sisälämpötila 75 astetta).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.