Etlarin eväät: Runebergin tortut

Runebergin päivää juhlistetaan herkuttelemalla Runebergin nimikkotortuilla.

Runebergin tortut

200 g margariinia tai voita

1 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

2 munaa

3 dl vehnäjauhoja

1 dl piparkakunmuruja tai kaurakeksimuruja

2 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa

1 dl maitoa

(2 tippaa karvasmanteliöljyä)

Syvennykseen: 1-2 dl paistonkestävää vadelmahilloa

Koristeeksi:

vadelmahilloa

1 dl tomusokeria

1/2 -1 rkl vettä

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi.

2. Lisää munat yksitellen vatkaten.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä maidon kanssa. Jos haluat, lisää karvasmanteliöljy.

4. Jaa taikina paperisiin tai voideltuihin metallivuokiin. Paina sormella taikinaan syvennys ja pane nokare vadelmahilloa syvennykseen.

5. Paista leivonnaisia 200 asteessa uunin keskiritilällä 15-20 minuuttia.

6. Lisää jäähtyneiden leivosten keskelle vadelmahilloa. Pursota tomusokerista ja vedestä valmistettu juokseva tahna hillon ympärille.

VINKKI. Voit halutessasi kostuttaa tortut paiston jälkeen punssi-vesiseoksella tai omenamehulla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.