Etlarin eväät: Poropizza

Riista- tai poronlihan ympäristövaikutukset ovat hyvin alhaiset.

Poropizza

Taikina:

3 dl vehnäjauhoja

1,75 dl ruisjauhoja

1 tl suolaa

3 rkl rypsiöljyä

1,5 dl vettä

Täyte:

400 g poronkäristyslihaa (pakaste)

20 g kuivattuja sieniä (tai pakaste)

1 iso punasipuli

1 tl suolaa, rosmariinia, timjamia

0,5 tl mustapippuria

200 g ranskankermaa

1. Ota poronkäristysliha sulamaan huoneenlämpöön.

2. Valmista taikina. Sekoita kulhossa keskenään jauhot, suola ja öljy.

3. Lisää ensin puolet vedestä ja sekoita haarukalla. Lisää sitten loput vedestä ja kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle. Vaivaa taikinaa, kunnes se on sileää ja kimmoisaa. Peitä taikina keittiöpyyhkeellä.

4. Laita sienet kulhoon ja kaada päälle kuumaa vettä. Anna sienten liota 15 minuuttia. Purista sienet kuivaksi.

5. Kuori ja viipaloi punasipuli. Paista poronkäristys pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta suolalla, rosmariinilla ja mustapippurilla.

6. Kauli taikina uunipellin pituiseksi soikeaksi levyksi. Levitä päälle ranskankerma. Lisää sitten poronkäristys, sipulirenkaat ja suppilovahverot.

7. Paista poropizza uunin keskitasolla 250 asteessa noin 20 minuuttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.