Etlarin eväät: Helppo punajuurileipä

Juurekset ovat oivia hiivaleivonnaisten mehevöittäjiä. Punajuurileipä on parhaimmillaan päivän, parin päästä.

Helppo punajuurileipä

500 g kypsää punajuurisosetta

5 dl vettä

1 rkl suolaa

2 dl kaurahiutaleita

1 dl kauraleseitä

50 g hiivaa

1 dl öljyä

6 dl ydinspelttijauhoja

10–12 dl hiivaleipäjauhoja

1. Laita punajuurisose kulhoon. Lisää joukkoon melko kuuma vesi, suola, hiutaleet ja leseet.

2. Kun seos on kädenlämpöistä, murenna hiiva joukkoon. Lisää öljy ja alusta taikinaan jauhot.

3. Anna taikinan nousta liinalla peitettynä puolisen tuntia.

4. Leivo taikinasta joko kaksi (vuoka)leipää tai noin 40 sämpylää. Kohota.

5. Pistele leivät ja paista 200-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia ja sämpylöitä 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.