Etlarin eväät: Tonnikala-pestokolmioleivät

Kolmioleipien väliin voit laitaa myös tuoreita kasviksia, kuten jääsalaattia ja paprikaa.

Tonnikala-pestokolmioleivät

15 grahampaahtoleipäviipaletta

1 prk tonnikalaa

200 g ruohosipulituorejuustoa

mustapippuria

pesto:

2 nippua tuoretta basilikaa

2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

1 dl raastettua parmesaania

1 valkosipulinkynsi

0,5 rkl valkoviinietikkaa

1 dl öljyä

hienoa merisuolaa, mustapippuria

1. Valmista pesto. Lisää tehosekoittimeen kaikki muut ainekset paitsi öljy, suola ja pippuri.

2. Hienonna ainekset keskenään lisäämällä öljyä pikkuhiljaa joukkoon.

3. Mausta pesto suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

4. Valmista tonnikalatäyte: Valuta kalasta öljy ja sekoita kala ja tuorejuusto keskenään. Lisää joukkoon ruohosipuli ja mausta pippurilla.

5. Levitä paahtoleivän päälle paksulti tonnikalatahnaa ja laita toinen paahtoleipäviipale päälle. Levitä sen pinnalle pestoa ja laita päälle kolmas leipäviipale.

6. Leikkaa täytetyt leivät kulmittain kahdeksi kolmioksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.