Etlarin eväät: Broilerinkoivet riisipedillä

Voit käyttää wokvihannesten tilalla myös muita vihanneksia, kuten parsa- ja kukkakaalia tai suikalevihanneksia.

Broilerinkoivet riisipedillä

1 pkt broilerinkoipia

1 rkl öljyä

3 dl riisiä (täysjyvä)

300-400 g wok-vihanneksia (pakaste)

2 valkosipulinkynttä

7 dl vettä

1 kana- tai kasvisliemikuutio

1 tl rouhittua mustapippuria

suolaa, currya

1 dl ruokakermaa

1. Ota broilerinkoivet jääkaapista huoneenlämpöön.

2. Voitele uunivuoka öljyllä. Kaada vuoanpohjalle riisit.

3. Silppua valkosipulit ja lisää ne sekä jäiset wok-vihannekset riisien joukkoon.

4. Kuumenna vesi ja lisää liemikuutio. Kaada liemi riisien ja vihannesten päälle.

5. Lisää mustapippuria, ripaus suolaa ja currya, sekä kerma.

6. Aseta koivet riisi-vihannespedille ja paista 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti.

7. Kun riisi on kypsää ja broilerit ovat saaneet väriä ja liha irtoaa hyvin luista, ota vuoka uunista.

8. Anna hetken vetäytyä ennen tarjoilua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.