Etlarin eväät: Intialainen lihacurry

Intia on mausteiden aarreaitta. Tärkeimpiä mausteita ovat chilijauhe, juustokumina, korianteri, kurkuma, kardemumma, kaneli, mustapippuri, inkivääri ja tuore korianteri.

Intialainen lihacurry

400 g naudan suikaleita tai paahto-/ sisäpaistia

2 sipulia

2 valkosipulinkynttä

1 rkl öljyä

1 tl jauhettua inkivääriä, kurkumaa ja suolaa

½ tl chilijauhetta

3 dl tomaattimurskaa

2 dl kookosmaitoa tai ruokakermaa

tuoretta korianteria tai persiljaa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna öljy pannussa ja ruskista sipulit kullankeltaisiksi.

3. Lisää valkosipuli ja mausteet. Sekoita pari minuuttia ja siirrä kattilaan.

4. Jos käytät paistilihaa, leikkaa liha pieniksi suikaleiksi tai parin cm:n kuutioiksi.

5. Kuumenna pannussa tilkka öljyä, ruskista lihapalat ja siirrä nekin kattilaan.

6. Laita kattilaan myös tomaattimurska ja suola.

7. Keitä ruokaa hiljalleen kannen alla reilu puoli tuntia, kunnes neste on melkein haihtunut.

8. Lisää kookosmaito tai ruokakerma. Kookosmaidolla saat intialaisen maun.

9. Jatka keittämistä ilman kantta vielä viitisen minuuttia. Laita lopuksi päälle tuoreita yrttejä.

10. Tarjoile lihacurry keitetyn basmatiriisin kera

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.