Etlarin eväät: Caesar-salaatti

Jos leipää jää tähteeksi tee siitä lämpimiä leipiä tai käytä salaattiin.

Caesar-salaatti

3 viipaletta kuivahtanutta vaaleaa leipää

2 rkl öljyä

1 valkosipulinkynsi

1 kerä roomansalaattia tai 2 keräsalaattia

1 kananmuna

1 rkl valkoviinietikkaa

1 tl vaaleaa sinappia

3 anjovisfileetä

ripaus suolaa ja mustapippuria

½ puristettua valkosipulinkynttä

noin 1 dl öljyä

2–4 rkl parmesaanijuustoraastetta

lisäksi: parmesaaniraastetta tai -lastuja, kirsikkatomaatteja

1. Leikkaa leipä pieniksi kuutioiksi. Paista ne rapeiksi öljyssä ja purista päälle valkosipulia.

2. Nosta kuutiot kulhoon odottamaan.

3. Huuhtele salaatinlehdet, kuivaa ne ja revi paloiksi.

4. Valmista kastike: keitä aluksi kananmunaa kaksi minuuttia ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä.

5. Ota pehmeä muna kuoresta kulhoon teelusikalla ja hienonna.

6. Lisää joukkoon viinietikka, sinappi, hienonnetut anjovikset, suola, pippuri ja valkosipuli.

7. Valuta öljy ohuena nauhana joukkoon, sekoita samalla voimakkaasti (käytä monitoimikonetta tai sekoita käsin). Sekoita joukkoon parmesaani.

8. Laita salaatinlehdet kulhoon ja kaada kastike päälle.

9. Ripottele pinnalle ohuita parmesaanilastuja tai -raastetta ja paahdetut leipäkrutongit, sekä halkaistut tomaatit. Tarjoa salaatti heti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.