Parasta ennen olisi parempi kuin viimeinen käyttöpäivä

Maa- ja metsätalousministeriön elintarviketurvallisuuden johtaja Veli-Mikko Niemi sanoo, että yleisimmät virheet pakkausmerkinnöissä ovat puutteet koostumustiedoissa. Allergisoivia ainesosia ei aina muisteta merkitä. Myös esimerkiksi tuotteen paino ei aina vastaa ilmoituksessa olevia tietoja.

Esa Rovio

Suomalainen elintarvikevalvonta on hyvin tarkkaa

Suomessa elintarviketurvallisuus otetaan vakavasti. Ruoka on turvallista ja suomalaiset voivat syödä sitä hyvillä mielin, sanoo elintarviketurvallisuusjohtaja Veli-Mikko Niemi maa- ja metsätalousministeriöstä.

Jopa niin, että hyvää ruokaa heitetään pois vähän liian aikaisin - kun se vielä olisi ihan hyvää syötäväksi. Niemi näkisikin joissakin elintarvikkeissa mieluummin parasta ennen -merkinnän kuin viimeinen käyttöpäivä -merkinnän.

-Se kertoisi kuluttajalle ettei kyseistä tuotetta tarvitse heittää menemään heti samana päivänä, koska se voi johtaa turhaan hävikkiin. Kuluttajat voisivat luottaa myös aistinvaraisiin havaintoihinsa.

Sadonkorjuu-tapahtumassa puhunut Niemi sanoo, että vaikka elintarvikkeiden merkinnät on yleensä tehty kattaviksi, suomalaiset eivät ole valmiita maksamaan esimerkiksi irtona myytävien tuotteiden tiedoista ja merkinnöistä.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut