Jouluinen piparijäädyke

4 dl kuohu- tai vispikermaa

4 valkuaista

4 keltuaista

3 dl sokeria

4 dl murskattuja pipareita

1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää 1 dl sokeria.

2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää joukkoon 1 dl sokeria.

3. Pane kattilaan keltuaiset ja 1 dl sokeria ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen muutama minuutti, kunnes seos vähän sakenee. Anna jäähtyä hetki.

4. Lisää keltuaisseokseen piparimurska sekä kerma- ja valkuaisvaahdot varovasti sekoittaen.

5. Kaada seos kylmällä vedellä huuhdeltuun jäädyke- tai kakkuvuokaan. Sulje vuoka kannella tai peitä foliolla ja siirrä pakastimeen. Jäädytä vähintään 5 tuntia.

6. Ota vuoka pakastimesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Kasta vuoka reunaa myöten hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa tarjoiluvadille.

7. Koristele pipareilla. Jäädykkeen kanssa sopii tarjottavaksi esimerkiksi mansikkasose.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.