Taas syytä juhlaan: Roux mukana White Guiden listalla

Taas on Kati ja Sami Häkkisellä aihetta tyytyväisyyteenn. Lahtelainen ravintola Roux on kansainvälisen White Guiden Suomen listauksessa sijalla 17. Katja Luoma

Mervi Pasanen

Lahtelainen ravintola Roux on mukana kansainvälisen White Guiden suomalaislistauksessa. Vuoden ravintolan titteliä kantava ravintola on listalla sijalla 17.

White Guiden listalla maan parhaaksi ravintolaksi nousi helsinkiläinen Ask, joka on ainoana suomalaisravintolana kansainvälistä masters -tasoa. Masters-tasolla ovat Chef & Sommelier, Olo, Kaskis, Finnjävel, Demo, Grön, Lyon, Savoy ja Nokka. Kaskis on Turussa, kaikki muut Helsingissä.

Lahtelainen Roux on kategoriassa "very fine level". 17. sijan sen kanssa jakaa helsinkiläinen La Maison.

Pohjoismaisen parhaaksi ravintolaksi nousi Tukholmassa toimiva Esperanto. Suomen parhaaksi noteerattu Ask on samalla listalla sijalla 29.

White Guide arvioi ravintoloista useita eri kohtia. Maksimipisteet ovat sata. Tärkein arviointikohta on ruoka, siitä voi saada enintään 40 pistettä. Loput pisteet tulevat palvelusta, juomavalikoimasta ja tunnelmasta. Kun Ask sai ykkösenä pisteet 36/84, Roux omalla sijoituksellaan sai 31/74.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.