Hyvässä sopassa on monta lusikkaa

Kvinoa tulee uudessa keittokirjassa tutuksi monen reseptin kautta. Mervi Pasanen

Mervi Pasanen

Jälleen uusi osoitus siitä, että bloggaaminen voi viedä pitkälle: Mari Moilasen uusi keittokirja Sitä parempi soppa, mitä yhdessä kokataan. Kirjan tekijän blogi on Jotain maukasta, englanniksi Something tasty.

Moilasen ruokafilosofia on, että mitä useampi kokki, sitä parempaa tulee. Yleensä sen luullaan olevan toisin päin. Moilasen kotona kuitenkin kaikki saavat pistää lusikkansa soppaan, lapsista lähtien.

Kirjassa on hauska jaottelu värien mukaan. Punaisesta aloitetaan ja mustaan lopetetaan. Pääraaka-aineet on jaettu väreittäin ja niistä syntyy sitten alkuruokia, pääruokia, lisäkkeitä ja jälkiruokia. Mielenkiintoinen lähestymistapa. Punaisessa teemassa on esimerkiksi lihaa ja tomaattia, oranssissa porkkanaa, keltaisessa appelsiinia, ruskeassa suklaata, vihreässä ruusukaalia ja mustassa lakua ja mustikkaa.

Selaamista helpottaa kirjan lopusta löytyvä teemoitus, jossa värikoodit on unohdettu ja reseptit on jaettu esimerkiksi aamiaiseen, leipomuksiin ja päivälliseen.

Kirjoittaja on ihastunut terveellisiin vaihtoehtoihin, kuten ruskeaan sokeriin, spelttiin ja kvinoaan. Useimmille kotikokeille kvinoa on vielä vähän tuntematon raaka-aine tulee tässä kirjassa tutuksi, sitä laitetaan jopa pizzapohjaan. Kvinoa on hyvä juttu, se on täynnä proteiinia, kuitua ja vitamiineja ja ihan kokeilemisen arvoinen.

Plussaa kirjalle siitä, että tässä ei kikkailla. Tuttuja raaka-aineita käytetään raikkaalla tavalla, mutta tekemisestä ei tehdä tarkoituksella liian fiiniä. Ohjeiden lisäksi sivuilla on paljon käytännön vinkkejä.

Kirjasta näkyy paitsi into ja rakkaus ruokaan, myös ammattitaito. Mari Moilanen on ammattibloggeri ja ruokakuvaaja ja kouluttaa muita bloginpitäjiä. Jälkeä on ilo katsella ja lukea. Tämän paikka on keittiössä.

Kokeile:

1,5 dl keittämätöntä kvinoaa

vettä ja suolaa keittämiseen

10-12 mansikkaa

tuoretta basilikaa

150 g vuohenjuustoa

Kastike:

1 rkl vaaleaa balsamicosiirappia

1,5 rkl sitruunamehua

1,5 rkl oliiviöljyä

ripaus sokeria

hyppysellinen suolaa

1. Keitä kvinoa paketin ohjeen mukaan.

2. Silppua runsas kourallinen basilikan lehtiä. Leikkaa mansikat neljään osaan. Murenna vuohenjuusto.

3. Sekoita kastikeainekset keskenään.

4. Kokoa salaatti ja kaada kastike päälle.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut